arrows-2128997_1920

Izvor: Pixabay

Privrednici i preduzetnici zabrinuti su u kojoj meri će pandemija imati efekta na njihove biznise, a procenjuje se da će najveći udar osetiti startapi

Zak Koelius je američki preduzetnik i investitor koji je uspeo da sačuva i unapredi porodični startap tokom krize 2008. godine. Nakon što je rešio veliki broj izazova sa kojima se startapi sreću danas, konačno je prodao biznis i postao investitor kompanije Cruise Automation, vredne milijardu dolara, koja je prodata General Motorsu. Zak će biti jedan od govornika na velikom startap događaju u organizaciji PortfoLion VC i Startup Europe Networksa 8. maja. Govoriće o tome kako se osnivači startapa mogu pripremiti za ekonomski pad, uz iskustvene savete šta je potrebno za unapređenje otpornosti kompanije, ali i kako iskoristiti nove mogućnosti koje se pojavljuju.

Glavna obraćanja će biti proširena panel diskusijom o investicijama tokom i nakon krize izazvane pandemijom COVID-19 sa preduzetnicima i investitorima iz Centralne i Istočne Evrope, kao što su Andras Molnar (PortfoLion VC), Marvin Liao (investitor), Gyula Feher (Oktogon Ventures, prethodno Ustream) i Istvan Csanadi (Shapr3d).

Vojvođanska Banka i OTP Grupa pozivaju sve startape iz Srbije koji traže investicionog partnera koji ne nudi samo kapital za finansiranje razvoja, već pomaže osnivačima kroz svoju široku mrežu i poslovnu ekspertizu, da se prijave za učešće u ovom događaju na sledećem linku. Rok za prijavu je 6. maj. PortfoLion VC bira podnosioce prijava, a idealni kandidat za prezentaciju svoje ideje traži sredstva za validaciju poslovnog modela, unapređenje proizvoda i razvoj poslovanja. Preferirane industrije uključuju, ali nisu ograničene na e-trgovinu, velike podatke, IT infrastrukturu, finansijski softver, veštačku inteligenciju i mašinsko učenje.

Pet odabranih startapa će dobiti po pet minuta za prezentaciju svog rešenja, poslovnog modela i planova za rast, nakon čega će dobiti povratne informacije i savete od stručnog savetodavnog panela, koji čine Marvin Liao (investitor), Aurel Pasztor (PortfoLion VC ), Krisztian Flautner (Banzai Cloud) i Jimmi Fong (SEON). Ceo događaj će biti emitovan na Hopin platformi.

 

(Izvor: ITSvet)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nacionalni štab civilne zaštite u Hrvatskoj odlučio je da od ponoći ukine e-propusnice za kretanje za Vukovarsko-sremsku i Osiječko-baranjsku županiju, kao i između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ali će propusnice i dalje biti potrebne za prelazak iz jedne u drugu županiju.

Sjedinjene Američke države se već više od dva meseca bore protiv korona virusa. Ova tvrdnja stoji u svim tamošnjim medijima, ali istina je izgleda, potpuno drugačija. Siniša Nešić živi u Los Anđelesu već pet godina i otkrio je kako je korona zapravo postala najunosniji biznis koji Amerika ne pamti.

Direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović smatra da se situacija sa novim virusom smiruje, ali da i dalje nema mesta prevelikom opuštanju.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone