Vlast Hongkonga obezbedila maske za sve građane

Hog Kong Yt CNA

Фото: Youtube/Printscreen/CNA

Hongkonška vlada ove nedelje cele stanovništvo, svih 7,4 miliona stanovnika snabdeće zaštitnim maskama za višekratnu upotrebu.

Vlasti ovo sprovode u okviru priprema za prvi krug ublažavanja restriktivnih mera. Hongkong planira da prvo otvori biblioteke i prostore za rekreaciju na otvorenom.
 
Vodeći mikrobiolog Juen Kvok-jung, rani zagovornik korišćenja maski u borbi protiv virusa korona, u nedelju je medijima rekao kako bi s maskama i stalnim padom broja novih zaraženih grad mogao "vrlo uskoro" da dodatno ublaži mere i ponovo oživi privredu.
 
Istakao je da maske sadrže filtere koji se mogu menjati i da se mogu prati i koristiti do 60 puta.  
 
Nestašice maski u Hongkongu ranije su dovodile do redova preko noći i prevara na internetu, zbog čega je Hongkong od izbijanja virusa korona u januaru izgubio više od šest miliona dolara.
 
Juen se nada da će novi potez vlasti ublažiti mentalni i finansijski stres uzrokovan trkom za maskama.

(Izvor: 021/Hina)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Crkva svetog groba u Jerusalimu ponovo će biti otvorena za vernike u nedelju, nakon dva meseca od zatvaranja zbog epidemije virusa Kovid-19.

Vojna parada povodom Dana pobede, prvobitno zakazana za 9. maj, koja je potom odložena zbog pandemije koronavirusa održava se danas u Moskvi, a pred vama su fotografije i izjave koje su obeležile dosadašnji tok parade.

Уставни суд у Русији одобрио је закон о уставним амандманима који би руском председнику Владимиру Путину омогућио да остане на власти још 16 година.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone