VICEADMIRAL SAD: Korona kao 11. septembar i napad na Perl Harbur

SAD - YT Today

Foto: Youtube/TODAY

Zvaničnici upozoravaju da će sledeće dve sedmice biti presudne u borbi za suzbijanje virusa

Šef američke vojne zdravstvene službe viceadmiral Džerom Adams rekao je da će sledeća sedmica biti najteža i najtužnija za živote većine Amerikanaca, a posledice virusa koroan je uporedio sa Perl Harburom i terorističkim napadom 11. septembra.

"To će biti novi Perl Harbur, novi 11. septembar, samo što sada neće biti lokalnog karaktera. Dešavaće se s kraja na kraj države i želim da Amerikanci to shvate", rekao je Adams za Foks njuz, prenosi AP.
 
On je sunarodnicima ipak poručio da, bez obzira koliko će naredni period biti naporan i težak, postoji svetlo na kraju tunela.

Džerom Adams  Foto: Printscreen/Today
 
Zvaničnici upozoravaju da će sledeće dve sedmice biti presudne u borbi za suzbijanje širenja virusa.
 
Prema poslednjim podacima, u SAD je registrovano više od 320.000 slučajeva korona virusa, a umrlo je više od 9.100 ljudi.

Za 24 sata samo u Njujorku preminulo je još 594 ljudi čime je broj žrtava u toj američkoj državi porastao na 4.159, rekao je guverner Njujorka Endrju Kuomo.

Potvrđeno je još 8.327 novih slučajeva korona virusa tako da je u ovoj državi Njujork ukupno zaraženo 122.000 ljudi.

Kuomo je dodao da je dobra vest što broj otpuštenih iz bolnice tri puta veći od broja novih hospitalizovanih, prenosi Rojters. Trećina svih obolelih od korona virusa u SAD je u NJujorku

Neslavan rekord beži u Velika Britanija. Umrla još 621 osoba, ukupno 4.934, do sada zaraženo 47.806 ljudi. Takođe zabeleženo je 5.903 novih slučajeva

Broj preminulih od korona virusa u Velikoj Britaniji porastao je danas za 621 tako da je dosad ukupno umrlo 4.934 ljudi.

 Ukupan broj zaraženih u Velikoj Britaniji danas je 47.806 ljudi.

(Izvor: Blic/Novosti/Fonet/021)

 

 

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za pet do deset dana možemo da očekujemo prvu primenu terapije krvnom plazmom, koja će se koristiti u lečenju od infekcije Covid 19. Terapiju će dobijati pacijenti koji mogu da razviju tešku kliničku sliku ili oni koji već imaju neke teže simptome, ali bolest još nije uzela maha, objašnjava za Nova.rs imunolog Srđa Janković.

Poslanici stranaka i pokreta koji čine Savez za Srbiju neće prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije jer bi time podržali kršenje Ustava, a predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je da će tražiti i ocenu ustavnosti vanrednog stanja.

Zbog epidemije na snazi je suspenzija neesencijalnih proizvodnih aktivnosti

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone