U SAD za dva meseca bez posla ostalo 36 miliona ljudi

New York PIX

Izvor: Pixabay

Još tri miliona Amerikanaca podnelo je prošle nedelje zahtev za dobijanje pomoći za nezaposlene, čime je ukupan broj ljudi koji su u ostali bez posla u SAD dostigao 36,5 miliona od sredine marta pozivajući se na podatke Ministarstva rada.

To predstavlja 22,4 odsto ukupne radne snage u martu, navodi CNN.

Prema mesečnom izveštaju Zavoda za statistiku rada, Amerika je samo u aprilu izgubila više od 20 miliona radnih mesta, što je poguralo stopu nezaposlenosti na 14,7 procenata, a predvđa se da će ta stopa u maju biti još veća.

Investiciona banka Goldman Saks je ranije ove sedmice saopštila da očekuje rast stope nezaposlenisti na 25 posto.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Američka svemirska agencija NASA objavila je da je dala zeleno svetlo da se u sredu, 27. maja lansira raketa kompanije "Spejs X" (SpaceX) sa dva američka astronauta, što će biti prvi američki svemirski let sa posadom od 2011. godine.

Iako je "Pesma Evrovizije" zvanično otkazana, Evropska radiodifuzna unija (ERU) osmislila je alternativni televizijski šou, kojim nastoji da ujedini Evropu u vreme pandemije koronavirusa.

U Sjedinjenim Američkim Državama koronavirusom je zaraženo više od 300 hiljada ljudi, dok je najmanje 8.000 preminulo, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone