U CIA 'PREVIŠE BELACA': Agencija objavila šokantan video, U NJEMU SAMO MANJINE! (VIDEO)

cia-2

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Američka Centralna obaveštajna agencija objavila je reklamni video sa sloganom „Otkrijte CIA. Vaša zemlja računa na vas“ u kojem se u ulozi špijuna pojavljuju samo pripadnici etničkih manjina. Na taj način agencija pokušava da unese raznolikost u svoje „previše bele redove“, piše francuski list „Poan“.

Drugi problem za američku agenciju jeste to što su kandidati i previše prisutni na društvenim mrežama, navodi list, prenosi RT.

U članku se navodi da CIA nikada nije imala poteškoća u vrbovanju novih saradnika, da svake godine stiže veliki broj molbi, ali da se pojavljuje i čitav niz problema.

Pre svega, kako se potencijalni neprijatelji sve više fokusiraju na sajber-napade i agencija više traži saradnike upravo iz te oblasti.

CIA tradicionalno angažuje diplomce prestižnih fakulteta, kao to što je Jejl, ali se zato suočava sa problemom jednolikosti među kandidatima.

Prema izveštaju iz 2015. godine viši rukovodeći kadar postao je „i previše beo“ i u tome treba tražiti objašnjenje što su u novom reklamnom klipu ulogu dobili isključivo Azijati, Indijci, Afroamerikanci, pri čemu jedan od njih veoma liči na bivšeg predsednika Baraka Obamu i to čak i glasom, što, kako se konstatuje, verovatno nije slučajno.

Dodatan problem predstavlja i to što su potencijalni kandidati i previše prisutni na društvenim mrežama.

„Kako sakriti špijuna koji na Fejsbuku deli detalje iz života počev od obdaništa“, piše autor članka u kojem se podseća da je pre nekoliko godina zamenik direktora agencije Dejvid Koen ukazao da tako nešto predstavlja realan problem.

Upravo je on bio prinuđen da odbije nekoliko perspektivnih kandidata koji su se na društvenim mrežama hvalisali „špijunskom karijerom“.

Francuski list navodi i da je reputacija CIA u poslednje vreme pretrpela nekoliko udara. Pre svega, obaveštajne službe na udaru su kritike predsednika Trampa, a pored toga, 2017. Vikiliks je objavio na desetine tajnih dokumenata u kojima su detaljno opisane metode kojima se služi agencija.

Nova reklamna kampanja je već počela na radiju i na jutjub kanalu CIA, a u jednom od klipova pojavljuje se i glumica Dženifer Garner koja je igrala špijunku CIA u istoimenoj seriji.

Agencija se angažovala i na Tviteru i na Instagramu kako bi privukla nove, mlade kandidate.

(Izvor: Sputnjik)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Telo jednog od komandanata kontraobaveštajaca Hezbolaha, Alija Muhameda Junisa pronađeno je na jugu Libana, javila je iranska agencija Fars.

I ptice na grani znaju da je voda najvažniji prirodni resurs, bez kojeg nema života na zemlji. Čovek bi bez nje preživeo tek par dana, a pesimistična predviđanja kažu da će se ratovi u budućnosti voditi upravo oko vode.

Noam Čomski, čuveni lingvista, filozof, i jedan od najvećih mislilaca današnjice, ovih dana provodi dane u samoizolaciji u Arizoni.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone