Turska naručila oružje od Rusije u vrednosti od milijardu dolara

tank-1063755_1920

Foto: Pixabay

Direktor Federalne službe Rusije za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev rekao je da je Turska naručila od Rusije oružje u vrednosti od milijardu dolara.

"Možemo da konstatujemo da vrednost narudžbine Turske iznosi milijardu dolara", rekao je Šugajev.

Šugajev je rekao i da su pregovori o drugoj partiji S-400 s Turskom u naprednoj fazi i da Moskva očekuje konačni odgovor Ankare.

"Imajući u vidu ograničenja, uvedena zbog pandemije virusa korona, nije zahvalno praviti prognoze o rokovima za zaključenje tog ugovora. Ipak, razgovori o isporuci druge partije S-400 su u naprednoj fazi i mi čekamo konačni odgovor turske strane", naveo je Šugajev.

On je najavio i saradnju dve zemlje na izradi PVO sistema i vazduhoplovne tehnike. "Verujem da se potencijal za sardnju time ne iscrpljuje", ocenio je Šugajev.

Turska je među pet najvećih uvoznika ruskog naoružanja, na osnovu nabavki ostvarenih tokom protekle godine. Tokom 2019. zaključeni su ugovori u vrednosti od 17 milijardi dolara.

Najveći uvoznici ruskog oružja, pored Turske, sada su Indija, Kina i Egipat.

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Без сумње, у случају захтева Србије за куповину једног од ПВО система великог домета, С-300 или С-400, „Рособоронекспорт“ ће радити на овој теми у блиској сарадњи са српским колегама, а заједно можемо наћи најповољније услове испоруке који одговарају обема странама

Amerika diriguje pokušajima pojedinih zemalja da diskredituju temelje svetskog poretka koji je uspostavljen posle Drugog svetskog rata, i ta zemlja želi da stvori utisak kod omladine na Zapadu da sve dobro u svetu potiče iz SAD, rekao je direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o svojoj ideji da održi samit G7 i mogućnosti da pozove lidere Rusije, Australije, Indije i Južne Koreje da prisustvuju tom samitu, saopštio je Kremlj.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone