Turkmenistan

Foto: Pixabay

Turkmenistan je zabranio medijima da upotrebljavaju reči „virus korona“, javljaju Reporteri bez granica (RSF), međunarodna organizacija za slobodu medija.

Kako se navodi u sinoćnjem saopštenju, virus korona je takođe uklonjen iz zdravstvenih brošura distribuiranim u školama, bolnicama i na radnim mestima.

Turkmenistan, bogata centralnoazijska država koja se graniči sa Iranom, za sada nije prijavila nijedan slučaj zaraze virusom korona, a u Iranu ima više od 44.000 zaraženih.

Reporteri bez granica, čije sedište je u Parizu, navode da se dešava da policija u civilu hapsi ljude koji nose maske ili razgovaraju o virusu korona.

Turkmenistan koji je na poslednjem mestu na indeksu Reportera – Svetske slobode medija za 2019. godinu, jedna je od najzatvorenijih zemalja sveta. Zemljom vlada predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov, od 2006. godine, uz sveobuhvatan kult ličnosti u kome se on predstavlja kao „arkadak“ ili zaštitnik.

 

Izvor: Sputnjik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Krizni štab opštine Vrnjačka Banja zatražio je od Ministarstva zdravlja da se kovid bolnica "Merkur" izmesti u neku drugu zdravstvenu ustanovu, kako bi se taj objekat pripremio za predstojeću turističku sezonu. Trenutno je u bolnici 11 zdravstvenih radnika, devet vojnika i tri policajca, koji su se koronavirusom zarazili na radnom mestu.

Vodeći nemački i svetski virusolog Kristijan Drosten, stručnjak za virus korona i jedan od autora testa na SARS, smatra da bi imunitet stečen zbog zaraze nekim drugim virusom korona tokom zime mogao pružiti zaštitu i protiv kovida 19.

Nemačka vlada odlučila je da od subote počne sa postepenim popuštanjem mera kontrole na svojim graničnim prelazima.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone