Tri policajca ranjena u Njujorku, u Vašingtonu dvojica suspendovana zbog napada na novinare!

amerika-tri-policajca-AP

Foto: Tanjug/AP

Policajac koji je pokušavao da spreči pljačkanje radnji tokom protesta u Njujorku izboden je nožem u vrat, objavio je šef njujorške policije Dermot Šea. Potom je napadač pucao u još dvojicu policajaca i ranio ih u ruku.

U Vašingtonu su dva policajca suspendovana zbog napada na novinarsku ekipu iz Australije koja je izveštavala sa protesta, saopštila je policija tog grada.

Protesti zbog policijske brutalnosti zbog koje je u Mineapolisu prilikom hapšenja preminuo Afroamerikanac Džordž Flojd, traju iz dana u dan od 25. maja u brojnim američkim, ali i evropskim gradovima.

Optužnica protiv policajca Dereka Šovina, koji je klečao na vratu Džordža Flojda, posle čega je on preminuo, pooštrena je na ubistvo drugog stepena, ali i proširena na njegovu trojicu kolega. Nezavisna obdukcija Flojda pokazala je da je on preminuo od gušenja.

(Izvor: Sputnik)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kriza izazvana pandemijom će preporoditi Evropsku uniju - ili će je uništiti. Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je u nezavidnom položaju, ali radi šta može, komentariše Bernd Rigert, dopisnik DW iz Brisela.

Aviokompanija Er Kanada objavila je danas da prekida avionske veze sa Sjedinjenim Državama nakon što su se Kanada i SAD dogovorile da produže ograničenja na prekogranična putovanja za dodatnih 30 dana zbog pandemije Kovid-19.

Italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo pozvao je NATO da sarađuje sa zemljama širom sveta u borbi protiv pandemije korona virusa, posebno navodeći Rusiju, javila je Ansa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone