'Trampov sat smrti' osvanuo na Tajms skveru u Njujorku

trump-clock

Na njujorškom Tajms skveru postavljen je 'Trampov sat smrti', koji pokazuje broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u SAD, uz tvrdnju da je rezultat 'nedelovanja' američkog predsednika DonaldaTrampa.

'Trampov sat smrti' koji je kreirao reditelj Judžin Jarecki, postavljen je na krovu zgrade na Tajms skveru u Njujorku.

Američki predsednik se optužuje da je lično uzrokovao smrt 40.000 Amerikanaca svojim "nesmotrenim" rukovanjem pandemijom Kovid-19, na novoj veb stranici pokrenutoj pod provokativnim naslovom 'Trampov sat smrti'.

'Tražim odgovornost za nesmotreno liderstvo. Mi smo pažljivo izdvojili upravo onaj deo umrlih u SAD- i gde se može videti specifična linija između predsednikovih odluka i postupaka i gubitka ljudskih života', naveo je autor sajta.

'Trumpov sat smrti' pruža uvid u broj žrtava, za koji tvrdi da su bespotrebno izgubljeni. U trenutku pisanja izveštaja bilo je registrovani 39.435 prebacujući odgovornost, za gotovo 40 000 američkih života, na vrata Bele kuće.

Na ekranu istoimenog sajta na Tajms skveru, piše da je američki predsednik odbio da deluje po pitanju koronavirusa do 16. marta, a da epidemiolozi tvrde da bi se izbegla smrt 60 odsto obolelih, da su preventivne mere bile sprovedene samo nedelju dana ranije.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Председник Србије Александар Вучић захвалио је на помоћи амбасадору Краљевине Норвешке у Србији Еугену Јелстаду, који га је обавестио о донацији од пет милиона евра у борби против коронавируса.

Nova žrtva policije u SAD je 22-godičnji latinoamerikanac Šon Monterosa.

Predsednik SAD Donald Tramp upozorio je na mnogobrojne smrtne slučajeve u ovoj zemlji u nedelji koja sledi.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone