Tramp se okomio na Kinu: Niski "udarci" ka juanu

kineskijuanpix

Izvor: Pixabay

Kineska valuta je primila udarac. Pad kineske valute je počeo kada su mediji objavili da američka administracija namerava da traži od Kine odštetu za kovid 19.

Po mišljenju američkih vlasti, virus je bio napravljen u laboratoriji u gradu Vuhanu i upravo su Kinezi odgovorni za njegovo širenje. Osim toga, agencija „Blumberg“ je javila da Tramp proučava mogućnost da zabrani državnom penzionom fondu da investira u kineske akcije.

Na medijske spekulacije oko virusa prvo je reagovao juan. Za dva dana on je imao ozbiljne gubitke i danas nastavlja da pada, iako je većina berzi u Aziji zatvorena.

Za 24 časa juan je izgubio 1,2 odsto svoje vrednosti. Kurs kineske valute u odnosu na dolar sada iznosi 7,13 juana.

Ranije su novinari pitali predsednika da li razmatra da otpiše dug Kini, Tramp je izbegao da odgovori, rekavši da može mnogo toga da uradi.

Osim toga, Tramp je više puta govorio da će Kina, po njegovom mišljenju, uraditi sve da na izborima pobedi drugi kandidat.

Izvor: Sputnjik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kanadska poljoprivredna federacija ukazala je da ne se ne može isključiti nestašica hrane zbog pandemije COVID-19 i traži od Otave da formira krizni fond za poljoprivrednike.

Britanski bokser Amir Kan ima svoje viđenje i teoriju čitave situacije oko pandemije koronavirusa.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone