Tišina koja govori – Džastin Trudo ćutao duže od 20 sekundi na pitanje o Trampu

trudo-tramp-fl

Foto: Flicker

Kanadski premijer Džastin Trudo ćutao je duže od 20 sekundi nakon što je na konferenciji za štampu upitan da prokomentariše šta misli o tome što američki predsednik Donald Tramp koristi silu da bi suzbio proteste u SAD i pozvao na intervenciju vojske.

Činilo se da je neprijatno Džastinu Trudou dok je razmišljao kako da odgovori na pitanje, prenose mediji.

"Svi sa užasom i zabrinutošću posmatramo šta se događa u Sjedinjenim Državama. Vreme je da okupimo ljude, ali i da ih čujemo. Vreme je da naučimo šta je nepravda, a nastavlja se uprkos napretku godinama i decenijama", rekao je Trudo na konferenciji za štampu u Otavi.

Navodi da je, takođe, vreme da se i u Kanadi suočave sa izazovima, budući da se Afroamerikanci i drugi u toj državi suočavaju sa diskriminacijom koja je deo njihovog svakodnevnog života.

"U Kanadi postoji sistemska diskriminacija, što znači da su naš sistem tretira Kanađane po boji kože, Kanađane koji se racijalizuju drugačije nego ostali", naveo je Trudo.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Парламент је примио Хончарукову писмену оставку, потврдио је предсједник Врховне раде Дмитриј Разумков

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti izjavio je danas da je dijalog pitanje koje je srušilo dve poslednje vlade u Prištini i dodao da bez zajedničkog stava političkih stranaka na Kosovu ne može biti sporazuma sa Beogradom ili njegove primene.

Amerikancima preti nestašica mesa u prodavnicama pošto je epidemija prisilila na zatvaranje neke od najvećih klanica u zemlji.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone