Ekonomija-pixabay

Foto: Pixabay

Visoki predstavnik Evropske unije Đosep Borel je ocenio da će "kriza biblijskih razmera pogoditi Evropu i svet" zbog epidemije korona virusa.

Ono što čeka Evropu i svet kada se (i ako) smiri pandemija korona virusa sigurno je grčevita borba za ekonomski oporavak, a prognoze nisu nimalo ružičaste. Mnogi ekonomski stručnjaci, poput Džefrija Saksa, predviđaju da će kriza trajati "najmanje dve godine", a Međunarodni monetarni fond je to objasnio slikovito: "Biće gore nego Velika depresija (čuvena ekonomska kriza 30-ih godina prošlog veka).

Visoki predstavnik Evropske unije Đosep Borel je u intervjuu španskom listu "Vangvardija" upotrebio reči "kriza biblijskih razmera".

- Zemlje u razvoju će izgubiti sve prihode, budući da je došlo do kraha izvoza, cene nafte i sirovina, turizam je stao, isto kao i doznake ekonomskih emigranata - naglasio je Borel.

 

Izvor: Mondo

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vozač optužen za smrt 39 vijetnamskih migranata, čija su tela prošle jeseni nađena u kamionu-hladnjači u Engleskoj, priznao je krivicu u sredu .

Bergamo želi da vidite ove prizore kako biste se mogli zapitati rade li vaše vlade dovoljno da se suzbije pandemija virusa. Više nema, “nismo znali”. Italija možda nije, ali sada svi ostali znaju.

Tinejdžerka Lus Daudi (16) tragično je nastradala u blizini svoje kuće u južnoj Francuskoj. Lus je bila sa grupom prijatelja kada je pala sa stene i visine od oko 150 metara u pokušaju da pređe između dve staze na putu ka vrhu stene.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone