Susret sa NLO ili rusko-kineska špijunaža: Pentagon objavio poverljive izveštaje

pentagon-wikipedia

Foto: Wikipedia

Pentagon je objavio tri osetljiva izveštaja o susretima letelica američkog ratnog vazduhoplovstva sa navodnim neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Izveštaji otkrivaju detalje o incidentima koji su ponovo zaokupili pažnju javnosti prošlog meseca, kada je američko ministarstvo odbrane skinulo oznaku tajnosti sa video snimaka koji dokumentuju vazdušne susrete vojnih pilota sa navodnim NLO.

- Te letelice su male, otprilike veličine kofera, srebrne ili bele boje - navodi se u jednom izveštaju o incidentu koji se dogodio u martu 2014. godine.

Na videu je prikazana neidentifikovana letelica snimljena infra-crvenom kamerom, koja se kreće velikom brzinom, uz snimak glasa pilota vojnog aviona F/A 18 koji je zapanjen brzinom kretanja NLO.

U ovom komenatru se ocenjuje da bi to mogao biti i dron, dok se u drugom izveštaju sa komentarima navodi da je leteći objekat bio "bele boje, malih dimenzija i bez oznaka", pa se ponovo zaključuje da je najverovatnije u pitanju dron.

Pentagon ocenjuje da je moguće da su u pitanju dronovi kojima upravljaju "neprijateljske sile" kao što su Rusija ili Kina s ciljem prikupljanja obaveštajnih podataka o američkim vojnim operacijama.

Predsednik Tramp je bio iznenađen snimcima koje je video i zapitao se da li su autentični.

Američki Pentagon objavio je krajem aprila tri video snimka na kojima se vidi kako se američki vojni piloti susreću sa, čini se, neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Snimci sa kojih je prethodno skinuta oznaka poverljivosti, prikazuju misteriozne letelice bez krila koje lete hipersonicnim brzinama bez ikakvog pogona, a napravljeni su 2004. i 2015. godine.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nekoliko policajaca Njujorka i policajaca okruga Flint u Mičigenu kleklo je na ulicu sa demonstrantima koji protestuju zbog smrti afroamerikanca Džordža Flojda. Policajci su time želeli da iskažu solidarnost i pokažu da nisu za nasilje.

Edita Tahiri kaže da je za mir na Balkanu dobra vest da je postalo jasno da se administracija predsednika SAD Donalda Trampa protivi ideji korigovanja granica.

Амерички председник поново је оптужио Мексико да на ради ништа како би се зауставили илегални уласци у САД.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone