Sirijci presreli američki vojni konvoj

sirijaaas

Izvor: Pixabay

Stanovnici sirijskog sela Hamo u blizini pograničnog grada Kamišli presreli su danas američki vojni konvoj i primorali ga da se povuče, javlja TAS S pozivajući se na sirijsku državnu agenciju SANA.

Kako se navodi, stanovnici sela okupili su se na kontrolnom punktu Sirijske arapske vojske u blizini sela i sprečili konvoj da prođe.

Amerikanci su bili primorani da se okrenu nazad i napuste selo, a u konvoju je bilo pet vojnih vozila.

Krajem marta prijavljen je sličan incident u jednom sirijskom selu, gde su lokalni stanovnici prisilili vojni konvoj SAD na povlačenje.

Turska je 9. oktobra prošle godine najavila operaciju na severu Sirije, sa ciljem da bude stvorena tampon zona u kojoj bi bile sirijske izbeglice koje bi se vratile iz Turske.

Krajem oktobra američki predsednik Donald Tramp najavio da će SAD povući svoje trupe sa područja turske operacije, ali je istakao da Vašington planira da zadrži kontrolu nad naftnim poljima na severoistoku Sirije.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog smanjenja zaliha ugljen-dioksida u fabrikama etanola moglo bi da dođe do nestašice piva, sode i gazirane vode u SAD.

Jedna osoba je povređena u nedelju prilikom pada aviona iz akro grupe Kanadskih vazduhoplovnih snaga u gradu Kamlups u Britanskoj Kolumbiji, saopštili su zvaničnici.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone