SAD zabranjuju letove kineskim kompanijama

Air-China

foto: youtube/printscreen

SAD će od 16. juna uvesti recipročnu meru zabrane letova kineskim kompanijama ka Americi i izvršiće pritisak na Peking da dozvoli američkim aviokompanijama da ponovo lete za Kinu, saopštio je američki sekretarijat za saobraćaj, prenosi londonski Gardijan.

Zabrana američke administracije će se odnositi na kompanije ER Čajna, Čajna Istern erlajns, Čajna Soutern erlajns, Hainan Erlajns kao i na kineske čarter kompanije.

Američke aviokompanije Delta erlajns i Junajted erlajns zatražile su dozvolu zvaničnog Pekinga da obnove komercijalne letove za Kinu, ali do sada nisu dobile odobrenje kineskih vlasti iako su kineske kompanije neprekidno saobraćale za SAD, čak i tokom pandemije.

U današnjem saopštenju kompanija Delta erlajns "izražava zahvalnost i podržava američku administraciju u aktivnostima usmerenim da se osnaže pravo i fer odnosi".

Kineska ambasada u Vašingtonu još se nije oglasila o ovom pitanju.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Devet od ukupno 15 država članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zatražilo je da se organizuje sastanak putem interneta kako bi se razgovaralo o uticaju virusa korona na sva pitanja koja su na dnevnom redu Saveta, izjavio je neimenovani izvor iz organizacije.

O plakatima zahvalnosti u Bukureštu na kojima su medicinske sestre i lekari predstavljeni kao sveci, zbog herojskih dela u borbi protiv koronavirusa, piše Njujork tajms i prenosi negodovanje rumunske crkve da je reč o bogohuljenju i uvredi za hrišćanski, veoma cenjeni ikonopis.

Nešto se ovde čudno događa, poznajem koronu, on se ne ponaša tako Poznati pulmolog i dugogodišnji član SPD-a Bundestaga, Dr. Volfgang Vodarg jedan je od naučnika i lekara u Nemačkoj koji imaju različito mišljenje u vezi sa širenjem virusa korone i mogućim protivmerama.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone