SAD provocira rat sa Kinom, Rusija neće ostati neutralna

Vojska-SAD-pixabay

Foto: Pixabay

Tema rata između najvežih svetskih sila, svaki dan je na "meniju". Primat na temu svetskog rata preuzima prognoza potencijlnog sukoba SAD i Kine, dok se postavlja pitanje uloge Rusije u eventualnom sukobu.

- Danas je verovatnoća, da će sukob između Vašingtona i Pekinga dovesti do vojnog sukoba dveju sila veoma velika - veruje stručnjak.

Kedmijev stav zasniva se na činjenici da SAD ne prekidaju svoju veliku anti-kinesku kampanju, koju su pokrenule u pozadini pandemije koronavirusa. Pored toga, Sjedinjene Države nastavljaju da preduzimaju akcije koje imaju za cilj podrivanje kineske ekonomije.

Vojno, Vašington takođe pokušava da pogorša situaciju pokušavajući da razmesti svoje vojne baze u neposrednoj blizini zona strateški važnih za Kinu.

U takvoj situaciji, svaka pretnja bezbednosti Pekinga dovešće do odlučnog odgovora.

Konkretno, pokušaj Amerikanaca da pojačaju svoje vojno prisustvo u Tajvanu, prema rečima stručnjaka, podstaći će kinesko rukovodstvo da preuzme kontrolu nad ostrvom.

- Ako se američki brodovi budu sudarali s kineskim, u blizini ostrva koje Kinezi smatraju svojim, Kinezi će otvoriti vatru. Može doći do sukoba. Do malog, velikog, bilo kakvog - naglasio je Kedmi.

Posledice takvog sukoba za Sjedinjene Države mogu biti zaista katastrofalne. Činjenica je da Rusija može delovati na strani Kine.

U ovom slučaju, motivi Moskve biće lako razumljivi - na primeru Kine videće da je Vašington spreman da potčini pobunjene države na bilo koji način.

A Sjedinjene Države neće moći da izdrže zajedničku vojnu moć Rusije i Kine, rezimirao je Kedmi.

 

(Izvor: Webtribune)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Američka administracija je od početka izbijanja pandemije korona virusa iz zemlje deportovala stotine dece i tinejdžera migranata, piše NJujork Tajms i dodaje da je u nekim slučajem "prebacivanje preko granice" vršeno bez obaveštavanja njihovih familija.

Turska policija privela je nekoliko predstavnika sindikata koji su izašli na ulice Istanbula povodom Praznika rada 1. maja.

 Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je EU da preuzme više odgovornosti za dešavanja u svetu i izrazila žaljenje što su odnosi sa SAD drugačiji nego što bi EU želela, posebno po pitanju životne sredine.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone