Rusija poziva na spektakl: Parada pobede uz marš sa 14 hiljada učesnika

Vojna-parada

Foto: Youtube/ printscreen

Rusija je pozvala vojnike iz 19 zemalja da učestvuju u paradi pobede na Crvenom trgu, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Oko 14.000 ljudi učestvovaće na Paradi pobede na Crvenom trgu, dok će u celoj državi učestvovati 64.000 ljudi, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na kolegijumu vojnog vrha.

Šojgu je dodao da će na paradi u Moskvi biti prikazano 225 jedinica naoružanja, vojne i specijalne opreme, a učestvovaće i 75 aviona.

"Posetioci će moći da vide više od 20 novih modela vojne opreme, uključujući avione SU-57 i MIG-31K", naveo je Šojgu.

U Rusiji će na paradama pobede u devet gradova heroja i 19 gradova u kojima su raspoređeni štabovi vojnih okruga i flota biti prikazano ukupno 1.850 komada opreme, a leteće 511 aviona.

Podsetimo, Parada pobede koja je trebala da se održi 9. maja, preneta je za 24. jun zbog pandemije virusa korona. Kako je planirano, ona će početi u 10.00 po lokalnom vremenu uz počasne plotune.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nakon što je više od 500 plaža ponovo otvoreno Grci su danas pohrlili na morsku obalu.

Nemački proizvođač automobila Folksvagen ponovo je danas otvorio najveću fabriku automobila na svetu u nemačkom gradu Volfsburgu, koja je bila zatvorena od 19. marta zbog pandemije korona virusa.

Severna Koreja upozorila je da je spremna da pošalje vosjku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje. Pretnja je delimično odgovor na prevratničku grupu u Južnoj Koreji koja je slala propagandni materijal u Severnu Koreju.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone