Rusija pobeđuje SAD u četvrtom svetskom ratu

Treći-svetski-rat

Foto: Pixabay

Trenutnu hibridnu konfrontaciju Rusije i Sjedinjenih Država i savezničkih zemalja kolektivnog Zapada treba smatrati “četvrtim svetskim ratom”.


Sličnog mišljenja je i politički analitičar Anatolij Vaserman. Istovremeno je istakao da se “Treći svetski rat” već završio raspadom SSSR-a. 

- U njemu su velike sile naučile da razmenjuju ratove poput apartmana: jedan veliki za nekoliko malih u različitim oblastima. Stoga su ga zvali hladni - objasnio je stručnjak, ističući da bi u trenutnoj konfrontaciji između Istoka i Zapada ruska strana mogla da promeni stanje u svetu, i to u svoju korist.

- U trenutnom, četvrtom svetskom ratu koji se sada vodi imamo odlične šanse za pobedu - rekao je Vaserman.

Analitičar je napomenuo da je razlog takvog uspeha Ruske Federacije u tome što su kako se to često dešavalo u njihovoj istoriji, uočili neprijateljsko oružje i naučili bolje da ga koriste. Analizirajući trenutno stanje stvari u svetu, ekspert je došao do zaključka da je globalni sukob s masovnom upotrebom nuklearnog oružja nemoguć. Protivnici su, prema njegovom mišljenju, svesni kobnih posledica razmene nuklearnih napada za čovečanstvo.

Kao rezultat toga, dolazimo do činjenice da će “bilo koji pokretač takvog sukoba biti neutralisan od strane sopstvenih podređenih.”

 

Izvor: Webtribune

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Mala grupa zdravstvenih radnika obučena u hirurška odela stajala je usred prometne ulice u Denveru u Koloradu, kako bi blokirala stotine demonstranata koji su se uputili na protest zbog naredbe vlade da ostanu kod kuće, koja ima za cilj da uspori širenje smrtonosnog korona virusa.

Papa Franja izjavio je danas da je pandemija korona virusa jedan od "odgovora prirode" na ljude koji ignorišu trenutnu ekološku krizu.

Ruski fond za direktne investicije i grupa "Him Rar" dogovorili su se u martu da osnuju zajednički centar za proizvodnju medicinskog preparata favipiravira koji, prema rezultatima istraživanja u Kini, može da posluži kao efikasno sredstvo u borbi protiv virusa korona.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone