Putin-Tanjug

Foto: Tanjug

Predsednik Rusije Vladimir Putin doći će u oktobru u posetu Srbiji kako bi prisustvovao svečanom otvaranju Hrama Svetog Save.

Prema navodima medija, to je dogovoreno u telefonskom razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Putinom.

Rusija je jedan od velikih darodavaca izgradnje Hrama na Vračaru, a predsednik Vučić pozvao je Putina da prisustvuje završetku radova i svečanom otvaranju.

Mediji navode i da je Putin u razgovoru bio zainteresovan o situaciji u Crnoj Gori i problemima Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

Putin je, podsetimo, zajedno sa Vučićem i patrijarhom Irinejem, posetio Hram Svetog Save u januaru 2019. Dvojica predsednika i patrijarh su simbolično na ikonu Isusa Hrista postavila po tri kamenčića - crveni, plavi i beli, u bojama srpske i ruske trobojke i potpisali se na maketu mozaika.

Izvor: B92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U međunarodnoj operaciji za borbu protiv nelegalne trgovine umetničkim predmetima pronađeno je više od 19.000 ukradenih artefakata, među kojima su retke kovanice, fosili, umetnička dela i antikviteti.

Dok su francuski milijarderi tokom pandemije korona virusa izolovani u luksuznim objektima na Sredozemnom moru, stanovnici siromašnih i prenaseljenih četvrti suočavaju se s porastom broja smrtnih slučajeva, ali i sa uličnim neredima, piše CNN.

Američki predsednik Donald Tramp okupio je tim naučnika i bogataša koji su se ujedinili oko zajedničkog zadatka, borbe protiv virusa korona. Tim deluje uglavnom u javnosti, a mediji ga porede sa projektom "Menhetn".

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone