PRVA KORONA SMRTNA KAZNA U KINI: Pogubljen mladić koji je nasmrt izbo dva zdravstvena radnika

Kina-zastava

Foto: Wikipedia

Mladić (23) pogubljen je u Kini zbog ubistva dva zdravstvena radnika tokom pandemije. Ovo je prvi poznati slučaj smrtne kazne u Kini koji se odnosi na mere suzbijanja Covida-19.

Mladić je osuđen na smrtnu kaznu zato što je, kako se navodi, nasmrt izbo dva vladina zdravstvena radnika za prevenciju i kontrolu epidemije u februaru, saopštava Vrhovni narodni sud u zemlji.

- Vrhovni narodni sud zaključio je da je Ma Jianguo namerno i nezakonito lišio života druge ljude, a njegovo delo je predstavljalo namerno ubistvo - piše u sudskom saopštenju.

Ma je izbo vladine radnike na kontrolnom zdravstvenom punktu u selu na jugozapadu Kine 6. februara, nakon što je njegov saputnik iz automobila pokušao da ukloni blokade koje su postavile lokalne vlasti i ušao u raspravu sa njima.

On je osuđen na smrt 1. marta. Ma, koji je ranije bio zatvoren za napad, počinio je poslednje krivično delo u roku od pet godina nakon puštanja na slobodu, što je rezultiralo oštrijom kaznom, prema sudu.

(Izvor: Telegraf)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Medicinski radnici u Belgiji nezadovoljni platama, smanjenjem budžeta i nedostakom osoblja štrajkovali su godinu dana pre početka borbe protiv kovida 19. Njihovi zahtevi nisu ispunjeni pa su posetu premijerke Sofi Vilms bolnici iskoristili da iskažu protest okretanjem leđa.

U celoj Nemačkoj zbog pandemije bordeli su zatvoreni već skoro četiri meseca.

Telo pilota nađeno je nakon što se američki vojni avion srušio u Severno more nedaleko od obale Jorkšira.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета