Posle korone, svet čekaju hibridni ratovi

GasMaskaPixabay

Foto: Pixabay

Svet će se posle pandemije virusom korona sučiti sa novim izazovima, a ruski politički analitičar Anatolij Vaserman, najavljuje nove hibridne ratove kako bi se oslabili Rusija i Kkina

 - Upozoravam vas: vreme je da razmislite o tome kakav će svet postati posle trenutne pandemije. U njemu će preživeti gotovo sve: novi koronavirus gotovo da se ne može uništiti, već samo pogoršava već nagomilanu bolest - objašnjava Vaserman.

 

On smatra da epidemija slabi što će polako dovesti do smanjenja brojnih zabrana, ali da na jesen treba očekivati novi talas koji će dovesti do ponovnog vraćanja mera i pokušaja da se takav razvoj događaja iskoristi

Šp njegovom mišljenju, započeć novi hibridni ratovi kako bi se oslabili i opljačkali” politički rivali, među kojima su glavni Kina i Rusija.

 Istovremeno, Vaserman je primetio da će „Kina pokušati da igra drugačije“.

- Ona se sada oslanja na kupovinu američke imovine u EU, izazivajući ekonomski rat. Međutim, na ovaj način Kinezi smanjuju verovatnoću za vojnu konfrontaciju sa Amerikancima smatra on.

Međutim, na kraju, slična situacija izaziva "građansku svađu“.

S obzirom na ovakav razvoj događaja, Vašington će ponovo pokušati da neustavnim putem promeni legitimne vlasti u nekoliko regiona sveta smatra Vaserman.

 

Izvor: Webtribune

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ruski naučnici prave neobičnu vakcinu protiv virusa korona koja bi se pila kao jogurt, otkrio je potpredsednik Ruske akademije nauka (RAN) Vladimir Čehonjin.

Prema zvaničnim podacima za dobojsku regiju, ukupno je zaraženo 16 lica, a pet se oporavilo.

Nećak ruskog predsednika Vladimira Putina – Roman Putin saopštio je da otvara novu političku partiju u Rusiji. Iako osniva svoju stranku, ne planira da bude opozicija aktuelnom lideru Rusije

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone