PESMA BELA ĆAO SE ČULA SA MINARETA: Hakovan sistem za molitvu, turske vlasti pobesnele!

bella-cao

Foto:twitter/villelune

Turske vlasti pokrenule su istragu nakon što je u Izmiru hakovan sistem za pozivanje na molitvu, pa je sa minareta nekoliko džamija puštana italijanska antifašistička pesma "Bela ćao".

Ta pesma je emitovana umesto poziva na molitvu koji se emituje pet puta dnevno.

Lokalni ogranak turskih vlasti zaduženih za verska pitanja potvrdio je ovaj incident i najavio otvaranje unutrašnje istrage i podnošenje prijave policiji.

"Bela ćao" je emitovana nakon što su "nepoznate osobe sabotirale i ilegalno hakovale sistem poziva na molitvu", precizira se u saopštenju.

Tužilaštvo u Izmiru je otvorilo istragu o tom incidentu koja će obuhvatiti i korisnike društvenih mreža osumnjičene za "negiranje verskih vrednosti". Portparol vladajuće stranke Omer Čelik je na Tviteru oštro osudio ovaj incident i naveo da će biti pronađeni počinioci.

Incident se dogodio u jeku Ramazana, muslimanskog meseca posta, i u trenutku kada su džamije zatvorene zbog pandemije virusa korona.

(izvor:Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sirijski predsednik Bašar el Asad razgovarao je u Damasku sa iranskim ministrom spoljnih poslova Džavadom Zarifom, između ostalog, i o pandemiji virusa korona, a sirijski lider je ocenio da je situacija pokazala propast sistema zapadnih zemalja koje postoje, kako je rekao, radi „opsluživanja određene interesne grupe, a ne svojih naroda“.

U Belgiji i Francuskoj uhapšeno je 26 osoba, članova kriminalne mreže, zbog krijumčarenja ilegalnih migranata.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone