Otvara se Crkva groba Gospodnjeg u Jerusalimu posle dva meseca izolacije

Crkva-Groba-Gospodnjeg

Foto: Wikipedia

Crkva svetog groba u Jerusalimu ponovo će biti otvorena za vernike u nedelju, nakon dva meseca od zatvaranja zbog epidemije virusa Kovid-19.

Crkva se nalazi u starom gradu u Jerusalimu, na mestu za koje hrišćani veruju da je na njemu Isus Hrist bio sahranjen i vaskrsao, prenosi izraelska televizija i24news.

Crkva je zatvorena u martu zbog straha od širenja novog korona virusa, a pošto se otvori, za vernike i posetioce će biti obavezno nošenje maski i druge lične zaštitne opreme.

Pristup mestu biće dozvoljen za samo 50 osoba, moraće da se poštuje fizička distanca, a proveravaće se i temperatura vernika pre ulaska u crkvu.

Kako se navodi, dodirivanje i ljubljenje predmeta u crkvi je strogo zabranjeno.

Prošlog meseca, za vreme Uskrsa, crkva je bila zatvorena iako je desetine hiljada turista i vernika posetilo Stari grad u Jerusalimu.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Suspendovan insajder iz nemačke policije koji je razaslao dokument od 80 stranica koji je napravio haos u javnosti.

Директорка ЦИА-е Ђина Хаспел решена да повећа број агената стационираних у иностранству. – Веома пажљиво пратимо дешавања која нама делују као покушај Кине да прошири утицај ван сопственог региона, рекла је она.

Nemačka je i dalje na početku pandemije virusa Covid-19 i moraće da živi sa njom neko vreme, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone