OŠTAR ODGOVOR TRAMPU IZ POPULARNE DRUŠTVENE MREŽE: ‘Ne planiramo nigde da idemo!’

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, rekao da postoji mogućnost da u narednom periodu iskoristi predsednička ovlašćenja kako bi zabranio korišćenje društvene mreže "Tik Tok" u SAD-u, stigao je i odgovor iz ove kompanije.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dele informacije o korisnicima.

-Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se cuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveci investitor u Tik Tok je iz SAD. Posveceni smo zaštiti korisnicke privatnosti i bezbednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i znacajne karijere onima koji stvaraju platform- rekao je portparol.

"Tik Tok" je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i istice mere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mesta.

-Ne planiramo nigde da idemo- rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju "Tik Tok" kineske firme "Bajt dens", ukljucujuci i mogucnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant "Majkrosoft" je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u cijem je vlasništvu aplikacija.

(Glas javnosti/Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета