Норвешка донирала Србији пет милиона евра

evro-696x464

Председник Србије Александар Вучић захвалио је на помоћи амбасадору Краљевине Норвешке у Србији Еугену Јелстаду, који га је обавестио о донацији од пет милиона евра у борби против коронавируса.

"Хвала на огромној помоћи. Хвала што сте показали не само симпатије него и стварно пријатељство у тешким временима", написао је Вучић на Инстаграму.

У изјави после састанка с норвешким амабасадором, Вучић је рекао да исказује огромну захваланост норвешкој држави и народу.  

Истакао је да је реч о великој пријатељској помоћи и подршци коју Норвешка пружа у најтежим тренуцима за Србију.  

"Важно је да је Норвешка, која је била угрожена нападом коронавируса, пронашла довољно воље и снаге да помогне Србији, која је данас сасвим извесно у тежој позицији, и због снаге нашег здравственог система и због других објективних фактора", рекао је Вучић. 

Амбасадор Јерн Еуген Јелстад истакао је да је Норвешка искрен пријатељ Србије и жели да помогне српском народу, иако се и сама суочава са највећим изазовом до сада.

Рекао је да глобална пандемија коронавируса не само да утиче на нашу свакодневицу већ представља претњу по људске животе.

Нада се, каже, добрим вестима и кад је реч о помоћи Србији да набави додатне респираторе, уз ангажман Норвешке.

 Указао је да у Норвешкој контаминација коронавирусом стално расте, и да се земља суочава, као и друге државе, са изазовом у повећању капацитета борбе против тог изазова.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Premijer Kanade tokom karantina, zbog kojeg su bili zatvoreni svi frizerski saloni, pustio je kosu, a sada je na red stigla i brada. Obožavateljke su malo je reći, oduševljene.

I Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pridružila se ostalim međunarodnim finansijskim institucijama sa prognozom pada srpske privrede od 3,5 odsto u 2020. godini i zatim oporavkom od šest odsto naredne godine.

Istorijska crkva „Sent Džon“, poznata i kao predsednička crkva budući da se nalazi nedaleko od Bele kuće, zapaljena je i oštećena prilikom protesta u Vašingtonu koji su se u toku noći pretvorili u vandalizam.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone