Нереди на протестима у Чилеу, за март најављено више демонстрација

chile

На протесту у Чилеу ноћас је дошло до сукоба демонстраната и полицајаца, а једна зграда је запаљена.

Нереди су се затим проширили и на остале делове града.

Демонстранти су дизали и палили барикаде, блокирајуц́и важне саобраћајнице, после чега их је полиција растерала користећи сузавац и водене топове. Демонстранти су се са полицијом сукобили и на протестима у Валпарису и Консепсиону.

У марту је планирано више протеста у Чилеу, укључујући и демонстрације поводом Дана жена идуће недеље.

Криза у Чилеу почела је у октобру 2019. после повећања цене карте за метро.

Уследили су немири, подметања пожара, насиље и сукоби који су паралисали земљу.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Američki rok muzičar Bob Dilan objavio je danas pesmu od 17 minuta o ubistvu predsednika SAD Džona Ficdžeralda Kenedija i to je prva pesma koju je izdao u poslednjih osam godina. Pesma "Murder Most Foul" više liči na poemu koju Dilan polako izgovara u pratnji klavira, udaraljki i violončela, nego na klasičnu pesmu sa stihovima i refrenom.

Похлепа власника хотела у аустријском скијалишту Ишгл могући је епицентер заразе корона вирусом који је погодио Европу. Према истраживању новинара еминентног немачког листа “Шпигл”, велики број туриста се заразио вирусом током боравка у вом скијалишту и затим болест раширио широм Старог континента.

САД су упозориле Русију да би размештање савременог антиракетног система С-300 у Сирији била велика грешка и да би та одлука требало да буде поново размотрена.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета