Napadi na policiju u više američkih gradova, raskol u vlasti Njujorka

protesti3

foto: sputnik video/printscreen

Protesti u SAD i sedmog dana posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Najmanje 40 gradova uvelo je policijski čas ali su u mnogima demonstranti izašli na ulice uprkos tome. U 23 države aktivirani su pripadnici Nacionalne garde. Predsednik Donald Tramp je prethodno objavio mobilizaciju vojske da zaustavi nasilje.

U nekim gradovima protesti su bili mirni ali nisu izostali incidenti ni pre ni posle uvođenja policijskog časa. Terensko vozilo je uletelo među policajce u Bafalu, u državi Njujork. Tom prilikom su povređena dvojica policajaca. Dok su demonstranti kršili policijski čas na Tajms Skveru u Njujorku policijski komandir je naredio privođenja. Četiri policajca pogođena su u pucnjavi u Sent Luisu u saveznoj državi Misuri. Oni su prevezeni u oblasnu bolnicu. Veruje se da njihove povrede nisu opasne po život“.

U saveznoj američkoj državi Njujork dogodio se raskol između guvernera i gradonačelnika Grada Njujorka. Guverner Endru Kuomo preti da će smeniti gradonačlenika Bila de Blazija zbog protesta tokom prethodne noći.

Sputnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Između SAD i Kine može doći do političkog rata sa bakteriološkim tonom, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

Zdravstveni zvaničnici širom SAD izrazili su sve veliku zabrinutost zbog sposobnosti i spremnosti nacije da uspori ili zaustavi pandemiju koronavirusa.

Vlasti Pariza zatvorile su danas delove vodovodne mreže nakon što su pronađeni sićušni tragovi korona virusa u vodi koja se koristi za pranje ulica i navodnjavanje gradskog zelenila.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone