Moskva i Rijad za produžetak ograničenja proizvodnje nafte

oil-rig-3789758_1920

Foto: Pixabay

Rusija i Saudijska Arabija dogovorile su se da sporazum o ograničenju proizvodnje nafte u okviru grupe OPEK + bude produžen za barem još mesec dana.

Dalji planovi zavisiće od stanja na tržištu, rekao je jedan izvor uključen u pregovore.

"Složili smo se da je potreban produžetak za još najmanje jedan mesec. Tada ćemo sagledati situaciju", rekao je izvor ruske agencije, dodajućo da su ministri energetike Rusije i Saudijske Arabije u stalnom kontaktu uzajamnoj komunikaciji.

Državna ministarstva nisu zvanično komentarisala ove informacije.

Ministri nisu zadovoljni podacima o majskim rezovima proizvodnje nafte u mnogim drugim zemljama.

"Dok se problem pridržavanja dogovrenih kvota ne reši, sastanak neće biti zakazan", rekao je on.

Drugi izvor je potvrdio je da je za 4. jun zakazan samo tehnički sastanak grupe OPEK+ na kome će učesnici razmotriti "uticaj pandemije korona virusa na tržište nafte i napraviti prognoze za naredne mesece".

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Broj preminulih od posledica koronavirusa u Francuskoj u poslednja 24 sata povećan je za 1.053, tako da je ukupan broj preminulih sada 7.560, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Worldometers.

Zbog rastućeg broja nezaposlenosti u korona virus krizi, vladajuća nemačka CDU/CSU namerava da smanji dalju imigraciju radne snage na osnovu odluke iz 2016. o olakšicama za građane Zapadnog Balkana.

Stopa nezaposlenosti u evrozoni povećala se u aprilu na 7,3 odsto u odnosu na 7,1 procenat u martu, usled blokade poslovnih aktivnosti izazvane pandemijom.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone