Mladi Amerikanac odbio da proda kovid platformu

Avi Šifman Psc Instargram

Foto: Printscreen/Instagram/avischiffmann

Vlasnik platforme za praćenje širenja korona virusa Avi Šifman odbio je ponudu da je za 8 miliona dolara proda.

Sedamnaestogodišnji tinejdžer iz države Vašington Šifman odbio da proda sajt koji je sam osmislio i razvio

U pitanju je o platforma ncov2019.live koja omogućava posetiocima da provere sve informacije relevantne za koronavirus i statističke podatke o širenju zaraze u raznim zemljama, piše specijalizovani časopis “Biznis Insajder".

Platforma ima 30 miliona posetilaca dnevno, a do sada je 700 miliona ljudi koristilo njene podatke.

Tinejdžeru je ponuđeno da proda platformu, ali je odbio sa obrazloženjem: "Imam samo 17 godina, ne želim da profitiram".

On je, takođe, odbio i stalno mesto koje mu je ponuđeno u kompaniji Majkrosoft.

Onima koji su ga nagovarali da proda svoj proizvod, tvrdeci da će u buducnosti žaliti što nije prihvatio ponudu za prodaju, rekao je kako želi da zadrži autonomiju u vođenju platforme, i da želi da podaci budu dostupni besplatno svima koji se dobrovoljno učlane, a ne da prodajom postane komercijalni proizvod.

- Nadam se da će ubuduće 'alate' poput ovoga stvarati direktno Svetska zdravstvena organizacija, rekao je Šifman.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

water 🌊

A post shared by Avi Schiffmann (@avischiffmann) on

(Izvor: Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od pojavljivanje kovida 19, različite države Latinske Amerike različito su reagovale na izbijanje pandemije. Zajedničko za sve njih je da, nominalno, u odnosu na broj stanovnika, nemaju preveliki broj zaraženih, ali su veoma ugrožene jer imaju veliki broj siromašnih koji su zbog gladi prinuđeni da zaborave na karantin i potraže neku vrstu zarade.

U nemačkom Bundestagu je, povodom odluke o produženju mandata nemačkim vojnicima pri Kforu, došlo do rasprave o Kosovu, pre svega uloge Nemačke, tokom koje su pojedini poslanici kritikovali protivljenje Berlina rešenju kroz razmenu teritorija.

Kada je Nikola Tesla bio na vrhuncu slave, početkom dvadesetog veka, i kada su američke i svetske novine pisale da je on najveći svetski naučnik, Teslin prijatelj, američki pesnik Džonson, zamolio ga je da sažeto izloži svoju životnu filozofiju.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone