Lukašenko pravi raketu dometa do 300 kilometara!

aleksandar-lukasenko

Foto: Printscreen

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da će Belorusija napraviti raketu dometa do 300 kilometara.

Lukašenko se upoznao sa razvojnim programima vojnog preduzeća „OKB TSP“ u Mačulišu. Tamo su mu saopštili da se u Belorusiji sklapaju kineske rakete, pravi sopstveno oružje, dometa do 300 kilometara. Međutim, za sada se ne govori kada će ona biti i gotova.

„Treba nam naša raketa. Niko nam je neće samo tako dati. Još nam se posrećilo da se dogovorimo sa Kinezima i za to im se treba zahvaliti. Međutim, dalja zavisnost je nedopustiva“, rekao je Lukašenko.

On je dodao da Belorusija, kao miroljubiva država, neće praviti interkontinentalne balističke rakete.

"Mi unapređujemo svoju vojsku. Naravno, ne nameravamo da se bavimo globalizmom, da zauzimamo tuđe države. Mi smo miroljubiva država. Niko i ne pokazuje takvo interesovanje prema nama. Zato nema smisla da pravimo interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružje. Mi to i ne možemo da pravimo. Treba da se orjentišemo na ono što je moguće“, rekao je Lukašenko.

Beloruski lider je naglasio da je strateški zadatak zemlje u sferi odbrane da u slučaju agresije „veliku štetu protivniku“.

„To treba sad da pokažemo, da oni, koji ne daj bolje pomisle da ratuju sa nama, shvate da možemo dostojno da odgovorimo. Najbolji odgovoir sa tačke gledišta naoružanja su precizne rakete“, zaključio je Lukašenko.

(Izvor: Sputnjik)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ruski biznismen Gendaj Timčenko, Iskander Makhmudov i Andrej Bokarev, prijatelji i poslovni partneri Novaka Đokovića, donirali su Srbiji 200.000 maski kao podršku u borbi protiv korona virusa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone