Lekari u Americi nestali sa malih ekrana

SAD-tanjug

Foto: Tanjug

Najstručniji američki lekari nestali su sa ekrana američkih nacionalnih televizija u trenutku dok Bela kuća sprovodi pojačanu kontrolu komunikacija zbog pandemije korona virusa i pokušava da ubedi javnost u opravdanost brzog restarta američke ekonomije.

Poslednje pojavljivanje na nacionalnoj televiziji nekog od članova kriznog štaba za borbu protiv korona virusa bilo je 7. maja, kada je na CNN gostovala Debra Birks, koordinatorka tima Bele kuće za odgovor na epidemiju, a pre nje gledaoci su mogli da vide intervju sa dr Entoni Faučijem, 4. maja takođe na CNN.

Ostalih pet članova kriznog štaba pojavljivali su se do 4. maja, izveštava CNN.

Predstavnik američkog ministra zdravstva dr Džeroma Adamsa izjavio je da su i Adams i drugi članovi kriznog štaba Bele kuće davali intervjue za štampane medije, a Bela kuća je upozorila CNN da odsustvo najstručnijih američkih lekara sa TV ekrana ne znači da javnost u budućnosti više neće imati priliku da čuje stručna mišljenja u televizijskim emisijama.

Upadljivo odsustvo medicinski stručnjaka sa nacionalnih televizija događa se uporedo dok novopostavljeni tim za komunikacije Bele kuće uvodi i implementira novu, restriktivniju strategiju javnog komuniciranja.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za vreme vaskršnjih praznika svi hramovi Gruzijske patrijaršije biće otvoreni, bez obzira na karantin, izjavio je poglavar Gruzijske pravoslavne crkve.

U Austriji je zbog pandemije korona virusa došlo do ogromne potražnje za zlatom i zlatnim dukatima.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone