Korona stigla i do prašume Amazonije, ni izolacija nije pomogla (FOTO)

Amazonija-pleme,-Tanjug

Foto: Tanjug

Tres Unidos, autohtono selo brazilske prašume u Amazoniji, zabranilo je uzlaz za sve posetioce nadajući se da će ih izolacija sačuvati od virusa, ali to se nije desilo.

Novi korona virus je, najverovatnije, stigao uz Rio Negro, džinovsku vijugavu reku koja povezuje Tres Unidos sa najvećim gradom Amazonije, Manausom - udaljenim pet sati brodom.

Reke, koje su od životne važnosti za ove udaljene zajednice, sada takođe donose bolest. Na mapi koju je objavila brazilska vlada potvrđene smrti od korona virusa predstavljene su tačkama koje prate reke u tim udaljenim delovima zemlje.

Drama 35 porodica plemena Kambeba ponavlja se u autohtonim zajednicama širom Amazonije, dok se epidemija kreće uzlaznom putanjom iz Manausa, jednog od najteže pogođenih gradova u Brazilu, gde su jedinice intenzivne nege pretrpane, a za sahranjivanje umrlih se koriste masovne grobnice.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Specijalni voz koji najverovatnije pripada severnokorejskom lideru Kim Džong Unu primećen je ove nedelje u jednom odmarališnom gradu u zemlji, pokazuju satelitski snimci projekta za praćenje Severne Koreje sa sedištem u Vašingtonu, nakon oprečnih informacija o zdravstvenom stanju predsednika.

U Francuskoj tokom karantina, uvedenog 17. marta radi sprečavanja širenja novog korona virusa, osoba može da napusti kući samo ako ima potpisan i pečatiran obrazac u kome se navodi razlog zašto borave napolju, a kako kaže francuska policija mnogi građani imali su različite izgovore za kršenje zabrane.

Članice EU trebale bi da obezbede državne garancije za vaučere izdate turistima zbog otkazivanja putovanja tokom pandemije korona virusa i da počnu da ublažavaju unutrašnje restrikcije kako bi sačuvali letnju turističku sezonu.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone