Korona pokazala propast sistema zapadnih zemalja

Bašar-al-Asad-youtube

Foto: Youtube/printscreen

Sirijski predsednik Bašar el Asad razgovarao je u Damasku sa iranskim ministrom spoljnih poslova Džavadom Zarifom, između ostalog, i o pandemiji virusa korona, a sirijski lider je ocenio da je situacija pokazala propast sistema zapadnih zemalja koje postoje, kako je rekao, radi „opsluživanja određene interesne grupe, a ne svojih naroda“.


Asad je izrazio saučešće Zarifu zbog žrtava virusa korona u Iranu.

Oni su razgovarali i o procesu političke normalizacije u Siriji, a šef iranske diplomatije je obavestio Asada o predstojećim konsultacijama Astanske trojke o Siriji.

Iz kancelarije sirijskog predsednika je saopšteno da su zvaničnici razgovarali o situaciji na severu Sirije u svetlu „turskih aspiracija na suverenitet i teritoriju Sirije, koje se i dalje nastavljaju“.

U Teheranu bi trebalo da bude održan samit Astanske trojke, uz učešće lidera Rusije, Irana i Turske, ali je zbog situacije u vezi s pandemijom odlučeno da se sastanak pomeri.

 

 

Izvor: Sputnjik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Donald Tramp, američki predsednik smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin ne želi njegovu pobedu na izborima.

Policija Hongkonga upotrebila je danas biber sprej kako bi rasterala demonstrante u centru grada koji protestuju protiv plana Pekinga da uvede nove zakone o bezbednosti, javlja Rojters.

Levičarski milijarder Džordž Soroš je nagovestio da pandemija otvara put društvenim promenama koje su se prethodno činile nemogućim, nazivajući to "krizom svog života“.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone