Indija moli građane da koriste aplikaciju za praćenje

Indija 343 Tanjug

Фото: Tanjug/AP

Premijer Indije Narendra Modi zamolio je sunarodnike da preuzmu mobilnu aplikaciju za praćenje kontakata Aarogya Setu, navodeći da je to "futuristička aplikacija koja koristi tehnologiju da bi zaustavila moguće širenje Covida-19".

"Što je više preuzimate, ona postaje efikasnija", rekao je Modi.
 
On je Indijce pozvao i da kao mlada nacija poznata po inovativnom elanu budu predvodnik u stvaranju nove radne kulture.
 
U autorskom tekstu objavljenom na platformi Linkedin Modi je, naime, preispitujući promene koje je Covid-19 uneo u živote ljudi, konstatovao da naredne velike ideje iz Indije treba da imaju globalni značaj i primenu i da treba da podstaknu pozitivnu promenu, ne samo za Indiju već za čitavo čovečanstvo.
 
Modi je predložio da se ta nova poslovna i radna kultura redefiniše na osnovama adaptabilnosti, efikasnosti, inkluzivnosti, prilika i univerzalizma, a kako sve te reči na engleskom jeziku počinju vokalima on ih je nazvao "vokalima nove normalnosti, s obzirom da će poput vokala u engleskom jeziku, oni postati ključni činioci svakog poslovnog modela u svetu nakon pandemije virusa korona".
 
Premijer Indije je konstatovao da radna mesta doživljavaju digitalnu transformaciju i da se često dešava da tehnologija izvrši najveći uticaj na promene života siromašnih, budući da je ona "ta koja razara birokratske hijerarhije, isključuje posrednike i ubrzava primenu mera socijalne zaštite".
 
On je takođe pozvao ljude da u cilju postizanja bolje ravnoteže između privatnog i poslovnog života, koja može biti narušena radom od kuće, posvete vreme održavanju forme i vežbanju, isprobaju jogu kao sredstvo za poboljšavanje fizičke i mentalne kondicije.

(Izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će danas obaviti telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Američki lider je tom prilikom podsetio na gubitke SSSR-a u Drugom svetskom ratu, istakavši da je dijalog sa Rusijom neophodan.

Ruski milijarder Dmitrij Bosov pronađen je mrtav u predgrađu Moskve. Kako pišu mediji, policija je večeras primila poziv da je izvršeno samoubistvo u selu Usovo u okolini Moskve, gde je živeo biznismen.

Borbeni avion F-15 američkog ratnog vazduhoplovstva u misiji kontrole vazdušnog prostora tokom boravka predsednika SAD Donalda Trampa u bazi Kejmp Dejvid, prinudno je sleteo na pistu vojnog aerodroma Endrjuz u saveznoj državi Merilend, javlja njujorski Foks Njuz.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone