Grčka optužila Tursku da šalje migrante zaražene koronom

Grcka Yt PsC

Foto: Youtube/Printscreen

Grčki zvaničnici smatraju da Turska planira da podstakne migrante zaražene novim koronavirusom da pređu u Grčku i druge delove Evrope.

To prenosi grčki portal Katimerini, pozivajući se na neimenovani, ali pouzdan izvor iz Vlade koji kaže da se brojni migranti u Turskoj koncentrišu u primorskim gradovima na zapadu kako bi prešli na susedna grčka ostrva u Egejskom moru.
 
Kako se navodi, mnogi migranti se prevoze iz migrantskih kampova u centralnoj Turskoj, a njihovo kretanje ka zapadnoj obali regulišu turska policija i žandarmerija.
 
Grčke vlasti sakupile su dosta informacija od otvorenih izvora, poput nevladinih organizacija koje su aktivne u pružanju pomoći migrantima da pređu iz Turske u Grčku.

(Izvor: Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Hiljade zatvorenih restorana ugrozilo pacove koji su uspeli da prežive sve katastrofe poslednjih 160 miliona godina, a najveći problemi uočeni u Nju Orleansu

U toku je policijska akcija u jednom tržnom centru u Pariskom poslovnom distriktu La Defans zbog dojave da se po tržnom centru šeta naoružan čovek, saopšteno je na Tviter nalogu policijske uprave, javljaju svetski mediji.

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern najavila je danas da će, kao i drugi istaknuti vladini funkcioneri, tokom narednih šest meseci primati platu umanjenu za 20 odsto, kao potvrdu krize kroz koju zemlja prolazi u borbi potiv virusa korona.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone