erdogansirija

Foto: Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas sirijsku vladu da koristi preokupiranost sveta pandemijom koronavirusa kako bi pojačala napade.

Sirija pojačava napade u oblasti na severozapadu zemlje koje su pod kontrolom pobunjenika, čime je prekršila primirje.

Obraćajući se nakon sastanka vlade, Erdogan je zapretio šta će preduzeti ako Sirija nastavi da krši primirje u provinciji Idlib.

-Turska ostaje posvećena sporazumu koji je postigla sa Rusijom, i neće dozvoliti agresiju (sirijskog) režima. Ako režim, koji je prekršio primirje i druge uslove sporazuma, nastavi na ovaj način, platiće cenu i imaće teške gubitke- rekao je Erdogan.

Erdogan se obratio nakon izeštaja o ograničenim kršenjima primirja sirijske vlade i razmeni vatre između sirijskih vojnika i opozicionih snaga koje podržava Turska, iako, kako navodi AP, izgleda da se primirje mahom održava.

Sporazum o prekidu vatre postignut je 5. marta, uz posredstvo Rusije i Turske, koje podržavaju suprostavljene strane u sukobu u Siriji.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Indijska policija otkrila je 18 radnika koji su se nagurani unutar mešalice za beton pokušali da otputuju kući kršeći mere ograničenja kretanja.

Kanadska policija saopštila je danas da veruje da su u oružanom napadu na istoku Kanade stradale 22 osobe.

Trend pada prodaje cigareta u Japanu između 2011. i 2019. godine, korespondira sa rastom prodaje uređaja koji zagrevaju a ne sagorevaju duvan (Heated Tobacco Products – HTP), ukazuje stručna studija američkih istraživača iz Južne Karoline i iz Kanade.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone