CRNI UTORAK U SVETU: Par minuta crnila kao protest i podrška Džordžu Flojdu!

crni utorak

I posle sedam dana od ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda mnogobrojne institucije i pojedinci iz kulturnog i javnog života pružaju podršku crnoj zajednici u Sjedinjenim Državama.

Osim muzičke industrije koja je proglasila „Crni utorak“ i prekinula sve svoje aktivnosti, akciji „8 minuta i 46 sekundi crnog“ su se priključile mnoge institucije kulture, javne ličnosti, televizijske kompanije, čak je i Empajer stejt bilding bio u potpunom mraku.

Televizijske stanice Foks, Si-Bi-Es i mnoge druge, emitovale su u programu 8 minuta i 46 sekundi programa samo sa crnim ekranom na kome je pisalo „Ne mogu da dišem“.

Akciji se priključio i Muzej moderne umetnosti u Njujorku MoMa i na svojim profilima na društvenim mrežama postavio crnu sliku.

(Izvor: RTS)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Džonatan Džekson je američki glumac, muzičar i pisac, dobitnik 5 Emi nagrada. Rođen je 1982. u protestantskoj porodici. U potrazi za istinskom verom mučenika i Svetih Otaca prešao je u Pravoslavlje 2015. godine.

Rusija je pozvala vojnike iz 19 zemalja da učestvuju u paradi pobede na Crvenom trgu, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

U Italiji se dezinfekcija gradova vrši i mašinama za sneg, javlja Euronevs.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone