555762

Foto: Tanjug AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je raspustio vladu.

Ranije u toku dana Lukašenko je rekao da neće biti radikalnih promena u vladi.

"Oštar rez, zamena svih članova vlade bila bi pogrešna sa u ovom trenutku", rekao je Lukašenko na sastanku sa zvaničnicima u njegovom kabinetu.

"Odrasla je nova generacija lidera koji su se dobro pokazali i dobro sarađivali u vladi. Zašto ih menjati? Mogu da rade", dodao je.

Nova vlada još nije najavljena, a sada već bivši premijer Sergej Rumas postavljen je na tu finkciju 2018. godine.

Predsednički izbori zakazani su za 9. avgust, a očekuje se da će Lukašenko, koji je na vlasti od 1994. godine, dobiti šesti mandat.

(Izvor: Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Francuskoj tokom karantina, uvedenog 17. marta radi sprečavanja širenja novog korona virusa, osoba može da napusti kući samo ako ima potpisan i pečatiran obrazac u kome se navodi razlog zašto borave napolju, a kako kaže francuska policija mnogi građani imali su različite izgovore za kršenje zabrane.

Već neko primetno je da na društvenim mrežam sve manje mogu da se vide tekstovi i komentari na temu vakcinacije i 5G mreža, naročito ako su u pitanju brojne teorije zavere. Evidentno je da se krenulo u borbu protiv takvih teorija, a jedan od glavnih zagovrnika i verovarno najpopularniji govornik na tu temu Dejvid Ajk ostao je bez svojih profila na mrežama jer iznosi "drugačije poglede na svet".

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da "postoji mali rizik" od prenošenja korona virusa preko novčanica evra u odnosu na druge materijale i predmete koje svakodnevno dodirujemo.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone