Austrija otvara granice ka svim zemljama osim ka Italiji

map-3473166_1920

Foto: Pixabay

Austrija danas ukida granične kontrole ka svim svojim susedima izuzev ka Italiji, najavio je ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg.

Šalenberg je juče na konferenciji za štampu saopštio da se od danas ukida granična i zdravstvena kontrola prema Nemačkoj, Lihtenštajnu, Švajcarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj.

Osobe koje dolaze ili se vraćaju iz tih sedam zemalja više ne podležu obavezi dvonedeljnog karantina ili negativnog PCR testa.

Što se Italije tiče, kazao je da ostaju ograničenja i će se sledeće nedelje ponovo analizirati sitacija.

Šalenberg je kazao i da je vidljivo da se situacija i u Italiji poboljšava te da pojedini regioni, kao što je Južni Tirol, ponovo imaju dobre kovid 19 brojke.

Najavio je da će biti razmatram predlog iz Bolcana prema kojem bi se Austrija mogla otvoriti za pojedine italijanske regione.

Kazao je da je cilj svakako otvaranje granica prema Italiji, čim to brojke budu dozvolile.

Što se tiče takozvanih trećih zemalja, Šalenberg je kazao da se teži ka zajedničkom evropskom rešenju.

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zdravstveni eksperti u Sjedinjenim Državama upozoravaju da bi u toj zemlji moglo da dođe do drugog talasa epidemije koji bi mogao da bude ozbiljniji od prvog.

Владине снаге Сирије су преузеле контролу градом Саракиб у провинцији Идлиб, након пет дана жестоке борбе са наоружаном опозицијом коју подржава Турска, јавља „Al-Masdar News“.

Svetska ekonomija ušla u jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji pa se nekoliko svetskih sila obratilo Vašingtonu sa zahtevom da žele da povuku svoje zlato uskladišteno u Sjedinjenim Državama.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone