`Američki doktor Kon` izolovan zbog kontakata sa zaraženima u Beloj kući

entoni fauči wiki

Izvor: Wikipedia

Kako su ga srpski mediji nazvali "američki doktor Kon", Entoni Fauči, američki imunolog, je poslat u samoizolaciju zbog konkataka sa zaraženima u Beloj kući.

Doktor Entoni Fauči i još dva visoka službenika američke administracije izoluju se na dve nedelje zbog kontakta sa zaraženim osobama u Beloj kući.

Koronavirus zarazio je nekoliko službenika američke administracije iz najbliže okoline predsednika Trampa kao i predstavnicu za štampu potpredsenika Majka Pensa.

Zbog toga su u dvonedeljnoj samoizolaciji direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti dr Robert Redfild i prvi čovek moćne Uprave za hranu i lekove (FDA) Stefan Han.

Obojica su bila u kontaktu sa osobom koja je dobila pozitivan rezultat testa za koronavirus, mada se kaže da je rizik da se i sami zaraze mali.

Najveće ime među onima koji moraju u samoizolaciju je dr Entoni Fauči (američiki doktor Kon), član najužeg predsednikovog tima za borbu protiv virusa.

 Fauči je imunolog, ima 79. godina i proslavio se poslednjih nedelja jer je na miran, ali odlučan način javno ispravljao i demantovao razne kontroverzne poruke o lečenju i izbegavanju virusa koje je predsednik Tramp izgovarao, često nastupajući na konferencijama za medije neposredno posle predsednika.

Fauči je testiran negativno, ali je zbog sumnjivog kontakta koji je imao doneta odluka da se samoizoluje.

Upravo zbog demantovanja Trampa u (pre)više navrata bilo je govora da će biti isključen iz tima, ali se pokazalo da bi to bilo kontraproduktivno jer je stekao ogromno poverenje nacije.

Toliko da ga je kao "glas razuma" u Beloj kući u legendarnom komičnom programu "Subotom uveče uživo" imitirao Bred Pit.

Predsednik Tramp je u više navrata pomenuo da je Fauči "odličan stručnjak" i da ima puno poverenje u njega.

Fauči je od 1984. na čelu Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, jedan je od vodećih američkih stručnjaka za HIV i najglasniji pobornik oštrih mera izolacije i zaključavanja države u borbi protiv koronavirusa.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kада су Руси тврдили да им санкције Запада помажу да се усредсреде на подизање властите привреде и унапреде области у којима до сада нису имали добре резултате, такве тврдње су звучале као пропаганда.

U jeku pandemije, svedoci smo sve većeg broja teških reči i optužbi na račun Kine iz različitih krajeva sveta. Urednik Nemačkog Bilda, bio je žestok u svojim kritikama.

Četrnaestogodišnji dečak iz Srbije Gabrijel Đorđević, kojeg su policajci u Parizu brutalno pretukli, juče je hitno operisan kako bi lekari pokušali da mu spasu oko.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone