Srbi čuvajte zdravlje, albanske sredine mogu postati žarišta

Kosovo granica 1 983

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je u Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici obezbeđeno 430 ležajeva ako dođe do širenja virusa korona.

On je apelovao na Srbe na severu Kosova i Metohije da poštuju mere koje je donela Vlada Srbije i da poštuju policijski čas, odnosno zabranu kretanja posle 17 časova.

"U albanskim sredinama se ljudi bave politikom, stranačkim deobama, efemernim pojavama. Zato sam veoma zabrinut da albanske sredine mogu postati žaršta", upozorio je Đurić.

Đurić je savetovao političke predstavnike Srba da se ne mešaju u albanske sukobe na Kosmetu.

"Mislim da je važno da se Srpska lista ne upliće u albansko-albanske odnose", poručio je on.

Prema Đurićevim rečima, Vlada Srbije je preduzela ogromne napore da obezbedi normalno snabdevanje i funkcionisanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji uprkos zatvorenim granicama.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde koji je prvi obezbedio novac za respiratore, mobilisao je i ostale sportiste da se uključe u brobu protiv koronavirusa. Poslednji svetli primeri su Gordan Petrić, bivši fudbaler Partizana koji je donirao 50.000 evra, a isto koliko je uplatio i nekadašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić.

Црна Гора је дуго одолевала епидемији корона вируса, и била у једном тренутку једина држава у Европи без епидемије. Међутим, најављене забране извоза из земаља региона и ЕУ након епидемије, може значајно погодити Црну Гору као увозно зависну државу.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" Darija Kisić Tepavčević kazala je da bi broj zaraženih bio višestruko veći da nisu primenjene mere.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета