Srbi čuvajte zdravlje, albanske sredine mogu postati žarišta

Kosovo granica 1 983

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je u Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici obezbeđeno 430 ležajeva ako dođe do širenja virusa korona.

On je apelovao na Srbe na severu Kosova i Metohije da poštuju mere koje je donela Vlada Srbije i da poštuju policijski čas, odnosno zabranu kretanja posle 17 časova.

"U albanskim sredinama se ljudi bave politikom, stranačkim deobama, efemernim pojavama. Zato sam veoma zabrinut da albanske sredine mogu postati žaršta", upozorio je Đurić.

Đurić je savetovao političke predstavnike Srba da se ne mešaju u albanske sukobe na Kosmetu.

"Mislim da je važno da se Srpska lista ne upliće u albansko-albanske odnose", poručio je on.

Prema Đurićevim rečima, Vlada Srbije je preduzela ogromne napore da obezbedi normalno snabdevanje i funkcionisanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji uprkos zatvorenim granicama.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vaterpolo savez Srbije (VSS) zaključio je u razgovoru sa predstavnicima klubova da su svi za nastavak takmičenja u predviđenom formatu, ali uz potpunu sigurnost.

Govor kapetana srpske vojske pamti svki Srbin, on je ovim govorom ohrabrio svoje vojnike da smelo stanu u odbranu Jugoslavije i da se krvavo bore protiv Musolinijevih fašista. Zabeležen je govor kapetana Đuraškovića koje se i danas čuva u arhivu SANU.

Sinoć su se u centru Beograda odvili protesti u ime svih onih koji se zalažu za ljudska prava i slobode i koji su protiv režima u Srbiji koji to onemogućava. Umesto mirnih protesta, kako je sve trebalo da se odigra, nastali su problematični događaju podstaknuti policijskom brutalnošću.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone