Ruski stručnjaci u akciji protiv korone u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Rusi-dezinfekcija-ministarstvo-odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

Ruski vojni sručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv korona virusa, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstevnih ustanova.

Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ i Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od kovida 19.

Foto: Ministarstvo odbrane

U prvoj fazi ruski lekarski timovi vrše analizu epidemiološkog stanja i konsultacije sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom, a uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona.

Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije..

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih korona virusom i u borbi protiv širenja kovida 19.

 

Izvor: Sputnjik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Južna Koreja odlučila je da produži mere socijalnog distanciranja za još dve nedelje zbog sporijeg, ali i dalje prisutnog širenja korona virusa.

Za studente i građane Srbije koji su maloletni biće besplatno testiranje na koronu, kada žele da putuju u inostranstvo ili izađu iz samoizolacije.

- Oni koji su pre 20 godina finansirali terorizam na Severnom Kavkazu želeli su da rasture Rusiju iznutra i imali su šanse da realizuju taj plan. Da tad nismo sačuvali zemlju, čekala bi nas žalosna budućnost - rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, navodeći primer bivše Jugoslavije.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone