Potvrđeno: Negotin novo žarište zaraze

negotinzar

Izvor: Wikipedia

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević potvrdila je danas da su otkrivena nova žarišta infekcije korona virusom u Srbiji, poput doma za stare u Negotinu, ali i dodala da se ne radi o većem intenzitetu, s obzirom da epidemija jenjava u skoro svim delovima zemlje.

-Najveća žarišta su u onim mestima gde se otkrilo širenje u institucijama za smeštaj starih osoba-navela je i potvrdila da je Vlasotince jedno od tih novih žarišta.

Novo žarište je i Gerijatrijski centar Negotin. Tamo je 47 korisnika i zaposlenih transportovano u Klinički centrat Niš, gde je nakon trijaže 37 prebačeno u kovid bolnicu u Sokobanji, njih sedam najteže obolelih zadržano je u KC Niš, dok je troje prebačeno u privremenu bolnicu u Niškoj banji, rekla je Kisić Tepavčević.

-Istraživanja pokazuju da je do infekcije došlo nakon uvođenja mera zaštite i poseta. To je nešto što je apsolutno moglo i trebalo da se spreči- navela je, dodajući da su tu bila moguća samo dva scenarija, ili da je bila neka poseta, koja je bila “očigledno nedozoljena, ili se radilo o zaposlenim osobama u toj instituciji”.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da struka sve vreme vodi priču u Srbiji, te da je morao da radi i zato ga nije bilo u medijima poslednje tri nedelje.

Građani Dorćola večeras su u sred policijskog časa izašli na ulicu u protest protiv režima, ali i protiv izgradnje trolejbuske linije, koju Goran Vesić sprovodi mimo volje stanara ovog dela Beograda.

Meštani sela Krivelj kod Bora, blokiraće u petak, 22. maja u 6 sati ujutru, prilazne puteve prema površinskom kopu rudnika "Cerovo", jer kineska kompanija "Ziđin Bor koper" vlasnicima imanja nije isplatila nadoknadu za nepokretnosti i nadoknadu zbog proširenja rudnika, za koji meštani tvrde da je bespravno.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone