Obradović: Vučić zbrzava izbore da na leto prizna Kosovo

Boško-Obradović-Tanjug

Foto: Tanjug

Lider opozicije Boško Obradović istakao je da aktuelna vlast želi da zbrza izbore kako bi sprovela agendu priznanja Kosova. Na njegove optužbe odgovorio je član glavnog odbora SNS-a Aleksandar Marković

Predsednik Dveri Boško Obradović tvrdi da vlast želi da "zbrzi" izbore pre leta kako bi na talasu kampanje, koju je, tvrdi, vodio pod izgovorom borbe protiv virusa korona, obezbedio svoju vlast.

On sumnja da se sa izborima žuri da bi preko leta, a pre američkih izbora, kako je navodno predsednik Vučić dogovorio sa Ričardom Grenelom, bio potpisan sveoubuhvatni sporazum sa Kosovom, uz priznanje, "sa ili bez korekcije granica".

Obradović se danas obratio novinarima u Skupštini Srbije, a ponovio je da je njegov predlog da izbori budu na jesen, a da se u međuvremenu formira prelazna vlada stručnjaka.

 

Obradović je rekao i da posle pandemije postoje dva puta - totalitarizma ili nacionalnog preokreta, a ovo drugo znači vraćanje porodici, zdravoj hrani, zaštiti životne sredine...

- Da li će naše slobode biti ugrožene od farmaceustiskih kompanija, globalističkih lobija koji će nam nametati primanje vakcina zarad učešća u životu i da li će na primer Ðokovića ucenjivati da putuje, učestvuje na turnirima...Zašto je Bil Gejts koji takođe priča o vakcinama stručniji od Ðokovića? - upitao je Obradović.

On je dodao da nije protiv vakcinacije, inače, ali da se pojavila sumnja da li su strane vakcine zdravstveno bezbedne.

 

Marković: Obradović želi da našteti Vučiću

- Boško Obradović nastavlja da iznosi besmislice i laži i pokušava, sada već očajnički, da napravi štetu Aleksandru Vučiću, ali i državnim organima koji su u funkciji odbrane od epidemije virusa - kaže član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković.

Naveo je da se nastavlja besomučna kampanja Obradovića, a da se u moru nesuvislih izjava koje je Obradović danas izneo jasno vidi da je njegova jedina želja dolazak na vlast u Srbiji, po svaku cenu, ali bez izbora i podrške građana.

- Odatle dolaze njegovi svakodnevni vapaji za formiranjem nekakve tehničke ili prelazne Vlade. Verovatno da je svestan da na izborima nema nikakve šanse i da su građani odavno prozreli njegovu politiku ispraznih fraza i floskula koje neprekidno ponavlja, pa pretenduje da bez izbora on i njegov nalogodavac Đilas dođu na vlast - kaže Marković reagujući na navode Obradovića.

 

Izvor: Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sergej Lavrov 18. juna dolazi u Beograd da prenese nedvosmislen stav ruske federacije. Prva poseta ruskog šefa diplomatije nekoj zemlji posle epidemije korone

Kriza nastala planetarnim širenjem novog virusa Covid-19 ponovo je pokazala slabost EU i njenih institucija, ocenjuje u najnovijoj analizi institut IFIMES.

Ruska stranka predala je večeras Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu za parlamentarne izbore 21. juna.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone