Glas Javnosti

SKANDAL U MELBURNU: Rubljov na meti ukrajinskih navijača (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

DPC je do sada kaznio Metu sa 1,3 milijarde evra i ima još 10 otvorenih istraga o njenim uslugama.

Rubljov je odmerio snage sa finskim teniserom Emilom Rusuvorijem. Slavio je rezultatom 3-1, po setovima 6:2, 6:4, 6:7 (2), 6:3. Meč je trajao 165 minuta. Posle prva dva lagana seta, u drugom je Rubljov gubio 5:2, ali je uspeo da se vrati i uvede set u taj-brejk. 

Delovalo je da posle toga ima psihološku prednost i da će sve rešiti u tri seta, ali je glatko izgubio taj-brejk. Četvrti set otvorio je brejkom i poveo 3:0, spasao dve brejk lopte pri rezultatu 4:2 i na kraju održao prednost brejka i slavio. Naredni rival mu je Amerikanac Ben Šelton. On je savladao Nika Đarija iz Čilea rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (3), 7:6 (3), 7:5.

Ipak, meč su obeležile provokacije i tenzije na tribinama. 



Dvojica navijača koji su sedeli direktno iza stolica igrača, mahali su ukrajinskom zastavom što je dozvoljeno. Međutim, Rubljov je rekao da ti navijači govore „vulgarne reči“ prema njemu i obratio se sudiji da ih zamoli da prestanu. Štaviše, on je i samom sudiji rekao da ne traži uklanjanje zastave i da mu zastava ne smeta, samo poruke. 

- Odmah sam rekao sudiji, ne radi se o zastavi, oni mogu da stave zastavu koju žele, potpuno razumem situaciju. Više je problem što su počeli da mi govore loše reči i uvredljive stvari. Rekao sam sudiji „nije u pitanju zastava, ali molim vas da im kažete bar da ne govore loše reči kada sam ja na terenu“.

Samo nekoliko dana nakon ruske invazije, Rubljov je bio jedan od prvih igrača iz svoje zemlje koji je napravio gest mira tako što je napisao „stop ratu“ na objektivu kamere nakon jednog od svojih mečeva na turniru u Dubaiju. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR