Glas Javnosti

'Pravila, pravila, da bi me udavila!' Navijači kivni na odluku da NOVAK BUDE IZBAČEN SA US OPEN-A!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Bura oko sinoćnjeg izbacivanja Novaka sa US Opena se ne stišava! Nakon što je nesmotreno pogodio linijskog sudiju najbolji teniser sveta Novak Đoković izbačen je sa US Opena.

Odluka je donesena po pravilima, ali su mnogi navijači prvog reketa sveta uočili neobično ponašanje žene koju je Novak pogodio.

Da li bi sve tako bilo da se iz grla 20 hiljada navijača proneli zvižduci da se prekine meč za koji su platili karte i očekuju borbu divova? Ovaj epilog bi savršeno mogao da se uklopi u pesme Riblje Čorbe "Pravila, pravila" koja na paradokslalan način govori kako su pravila koja moramo da poštujemo često kamen spoticanja u ljudskom radu. 

Žena koja je bila linijski sudija pala je kao da je snajper pogodio, iako je to bila blago upućena loptica. Uhvatila se potom za grlo i ponašala se kao da hvata vazduh. Međutim, na snimcima se vidi da nije pogođena u grlo, već u glavu, i da nije bilo razloga za toliku dramatizaciju situacije. Svakako je njen teatralni nastup doprineo da organizatori lakše donesu odluku o suspenziji Đokovića.

 Novakovi navijači su kivni na ženu koja je tako "pomogla" Novaku da ne uđe u borbu za svoj 18. Grend slem trofej.

"Glumi za Oskara", "neverovatna nameštaljka", "odlična gluma", "neverovatno ponašanje sudije", samo su neke od poruka Novakovih pristalica na društvenim mrežama.

Vilander:Nisam siguran da je odluka fer, ali pravila su jasna

Teniski ekspert Eurosporta Mats Vilander ocenio je da nije siguran koliko je odluka o diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa US Opena fer i poštena, uprkos tome što su pravila jasna.

Đoković je diskvalifikovan jer je u finišu prvog seta pogodio linijskog sudiju loptom.

-On je čisto udario lopticu, mogao je tako da pogodi i nekoga ko skuplja loptice. Normalno da je uznemiren i uzbuđen sada. Nije udario jako tu lopticu, a pravilo u takvoj situaciji je diskvalifikacija - rekao je Vilander.

Kako ističe, pitanje je šta bi se desilo da je publika bila na tribinama.

-Pretpostavljam da je bilo 20.000 navijača i da je se ovo desilo, da bilo bi zvižduka iz publike. Onda pitanje šta bi se desilo. Ta lopta je putovala kroz vazduh i pogodila lilnijskog sudiju na nezgodno mesto. Nikada nisam video ovako dramatičnu situaciju u životu - reako je Vilander.

Ipak, morate da bude oprezni, možete da pogodite decu koja skupljaju loptice, navodi nekadašnji švedski teniser.

- Može da se desi bilo kome. I da je pogodilo dete, to bi značilo diskvalifikaciju. Mislim da sudija nije imao nikakvu šansu da ne sledi protokol - objasnio je Vilander.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR