Glas Javnosti

OVO SE ČEKALO: Rodžer Federer se VRAĆA na teren, potvrdio učešće na OVOM TURNIRU

Tenis
Autor: Glas javnosti

Rodžer Federer konačno je potvrdio da se vraća na teren.

Legendarni 40-godišnji teniser koji je operisao koleno prošle godine, trebalo bi da zaigra na Lejver kupu u septembru u Londonu!

I ne samo to, nego će zaigrati zajedno sa Rafaelom Nadalom.

Rodžer Federer i Rafael Nadal potvrdili su da ce učestvovati na Lejver kupu u Londonu, prenose britanski mediji.

Peto izdanje pomenutog egzibicionog turnira biće održano u septembru, a Švajcarac i Španac su prvi teniseri koji su potvrdili učešće, prenosi Blic.


Federer nije bio na terenu od Vimbldona prošle godine, a od tada je imao tri hirurške intervencije na kolenu. Nadal je odsustvovao sa terena šest meseci, ali se vratio na Australijan openu gde je osvojio rekordnu 21. Grend slem titulu.

- Zaista se radujem povratku na teren kasnije ove godine. Lejver kup je u velikoj meri deo mog plana - kratko je poručio Rodžer.

Proslavljeni švajcarski teniser rekao je da mu je Nadal nakon prošlogodišnjeg Lejver kupa poslao poruku, u kojoj sugeriše da bi mogli ponovo zajedno da nastupaju u dublu.

- Ako budemo u prilici da još jednom odigramo dubl, to bi bilo zaista posebno iskustvo za obojicu u ovoj fazi naših karijera - rekao je Nadal.

Dva tenisera dubl su igrala na premijernom takmičenju 2017. godine, u Pragu.

Švajcarac ima 40 godina i jasno je da će ovo po svoj prilici biti njegov poslednji pokušaj da se vrati profesionalnom igranju tenisa u kojem je postavio brojne rekorde, osvojio je i 20 Grend slem titula, baš kao i Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Psihoterapeut i specijalista za prevare otkriva da neverstvo uništava



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR