Glas Javnosti

Novak ZARATIO sa ATP! 'UMORAN sam od teniske politike!', oglasio se srpski as o NAJNOVIJOJ odluci u belom sportu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Sinoć smo gledali bledu partiju Novaka Đokovića. Srpski teniser u drugom kolu grupe "Tokio 1970" završnog ATP turnira u Londonu poražen je od Danila Medvedeva rezultatom 2:0 u setovima, (6:3, 6:3).

Neposredno posle meča više je pričao o situaciji u sportu nego o svojoj igri. Naime, nekoliko sati pre nego što će Đoković izaći na teren, slučajno ili ne, objavljena je informacija da se ponovo kandidovao za predsednika Saveta igrača - što je morao temeljno da objasni.

Juče je u toku dana teniskiireporter za engleski Dejli telegraf Sajmon Brigs objavio da Novak Đoković želi da se vrati u ATP-ov Savet igrača jer, navodno, od ideje o novoj Asocijaciji teniskih igrača nema ništa zbog slabog interesovanja tenisera.

- Za slučaj da vam nije bilo dovoljno teniskih vesti noćas, čujem da su Novak Đoković i Vasek Pospišil, koji su napustili ATP Savet igača u avgustu, kako bi formirali svoje udruženje teniskih igrača, sada poslali prijave da se vrate u Savet igrača. Izgleda da nisu imali mnogo uspeha sa regrutacijom za svoje udruženje - napisao je Brigs na Tviteru.

- Video sam da ste pisali o meni da sam se prijavio da budem u Savetu igrača. To nije tačno. Mene su nominovale kolege, tako to funkcioniše... - prvo je razjasnio Đoković čitavu proceduru koja pravi bitnu razliku jer je prethodno predstavljen kao da se "otima" za funkciju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

- Ako potražite - videćete kakva su pravila. Nisam tražio da ponovo vodim Savet igrača, kao ni Vasek Pospišil. Nas je nominovala velika grupa igrača - nastavio je srpski as..

Razlog zbog kog je Đoković nominovan je to što se zalaže i za slabije rangirane igrače, a istakao je da je veoma ponosan na to - i veruje da je nominacija dobar znak - dok dodaje da je prihvatio jer oseća poverenje kolega.

- ATP od sinoć ne dozvoljava igračima da budu deo Saveta igrača i bilo koje druge organizacije, što je razočaravajuće, a niko iz ATP mi nije prišao zbog toga - poručio je Đoković.

Istakao je da je umoran od "teniske politike", ali će se boriti.

- Više puta sam rekao da je Asocijacija tenisera osnovana jer predstavlja 100% prava igrača. Mi smo deo ATP koje je 50% za igrače, a 50% za turnire. Više puta je bilo konflikta interesa i zato je toliko igrača došlo u Asocijaciju tenisera. Želimo da sarađujemo sa ATP i želimo naše mesto u tom ekosistemu jer to igrači zaslužuju. Sada sa tim pravilom koje je sinoć izglasano - to je jasna poruka ATP da ne žele Asocijaciju tenisera u svom sistemu i ne žele nijednog igrača koji je u isto vreme u Savetu igrača i Asocijaciji tenisera. To je jasna poruka... - zaključio je srpski teniser.

Kako je sve počelo

Letos je kao bomba odjeknula vest pismo Novaka Đokovića u kojem obaveštava javnost da osniva, ili bolje rečeno ponovo aktivira projekat Asocijaciju teniskih igrača, kojim želi da pospeši bolje uslove u kojima igraju profesionalni sportisti u belom sportu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

- ATP ide suprotno od onoga što igrači žele. Prave se političke igre, o kojima se retko piše, već je bitnije da se napiše da je Novak licemer. Međutim, navikao sam, to me jača i motiviše da radim sve više i ispravnije za ovaj sport - zaključio je Novak.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR