Glas Javnosti

NOVAK VEĆ ZGRABIO DVA REKORDA! Da li će Federer i Nadal gledati finale, kao što je to nekad uradio PIT SAMPRAS (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Bez obzira šta se desi u finalu protiv Danila Medvedeva, Novak Đoković je već sada postavio novi rekord.

Prvi je teniser u istoriji koji je na dva različita grend slem turnira došao do devet finala, izdvojivši se od Pita Samprasa i Ivana Lendla, koji su tamo bili po osam puta. Na Australijan openu je pobedio u svih devet koje je igrao, dok na US openu ima tri pobede i pet poraza u mečevima za trofej.

Na to dodajmo sedam finala Vimbldona i šest Rolan Garosa, što u ukupnom skoru znači da je oborio rekord Rodžera Federera po broju finala, a to je skor od 31 finale Grend slemova.

Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 gren slemova, baš kao i Novak Đoković koji bi mogao da ih pretekne u nedelju ukoliko u finalu US opena savlada Danila Medvedeva. 

U Tokiju je propustio priliku za Golden Slam, odnosno osvajanje svih Grand Slamova i olimpijskog zlata u istoj godini.

Da li će Rodžer ili Rafa prisustvovati tom duelu?

To je predložio novinar Aleks Gruskin, istakao je da su veliki teniseri poput Pita Samprasa posmatrali mečeve onih koji su ih preticali po broju gren slem trofeja, tada je Amerikanac gledao Rodžera Federera kako slavi. 

Rod Lejver gleda mečeve Novaka Đokovića na ovom US openu, često je u prvom planu jer bi Srbin mogao da izjednači njegovo dostignuće kalendarskog gren slema.

Nama je jasno da Rafe i Rodžera neće biti jer su oni i dalje aktivni teniseri, imaju svoje obaveze i bilo bi prilično veliko iznenađenje gledati ih na finalu US opena u publici. 

(Glas javnosti)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR