Glas Javnosti

NOVAK PRED DUBAI: Za velikog šampiona – crveni tepih i na konferenciji za medije

Tenis
Autor: Glas javnosti

“Lepo je biti ponovo u Dubaiju, mestu gde često treniram van sezone – destinaciji koja je idealna za nas tenisere u svakom smislu. Kao grad, Dubai nudi toliko puno toga u smislu kulture, zabave, tehnologije – i veoma je inspirativno mesto. Ovdašnji ATP turnir je odavno poznat širom sveta, izglasan za najbolji serije 500 više puta, i uvek ću se rado sećati prve titule koju sam osvojio ovde. Srećan

Upitan o tome kako posmatra naredne izazove u svojoj karijeri, Novak odgovara:

“Moj mentalitet je takav da uvek nastojim da budem bolji, da unapređujem svaki aspekt moje igre. Ta vrsta razmišljanja nagoni I mene I moj tim da kroz rad nastojimo da uvek budemo bolji, i da osvajamo svaki turnir na kojem učestvujemo. Pobede u ovom životnom dobu mi mnogo više znače nego pre, a uspesi mi obogaćuju iskustvo koje onda koristim pred svaki naredni izazov, naredni turnir na kojem učestvujem. Važno je da se fizički osećam odlično, I dalje volim tenis i da se bavim izazovima na terenu i van njega.”

“Planirao sam da igram u Dubaiju, ali stanje sa povredom iz Melburna je bilo najvažnije u ovom procesu. Tek pre 5 dana smo odlučili da učestvujem ovde, jer nisao osećao bol. Bavio sam se drugim aspektima svoje forme, I od kada nemam bol – puno vremena provodim na terenu i polako stižem na 100% svoje forme. Posle povrede, telu je važno da se harmonizuje, izbalansira – kako bi se mehanizmi ustalili – a sada, kada ponovo mogu da igram – postajem svestan forme u kojoj se nalazim”, prenosi nam Đoković .

Đoković je ponosan što od sutra pretiče Štefi Graf na 1. mestu po broju nedelja kao predvodnik teniske liste – ali kaže da mu to više nije primarni prioritet – iako je Karlos Alkaraz veoma blizu da povrati prvo mesto ATP liste.

“Naravno, voleo bih I nastojaću da budem broj jedan, ali mi to više nije toliko važno koliko je bilo dok nisam pretekao Rodžera. Moj najvažniji prioritet je da sam zdrav i da mogu da se pripremam za turnire, dižem formu pred Grend Slemove I turnire ATP serije 1000. A gde god budem igrao – nastojaću da pobeđujem – bilo to u Dubaiju, Banjaluci ili negde drugde. Ponavljam – osvajanje turnira u ovom životnom dobu i fazi u karijeri mi mnogo više znači, jer znam da je ograničen period aktivnog bavljenja profesionalnim tenisom predamnom”, jasan je Đoković.

“Imam najveće poštovanje za Mareja, mog suparnika od 11. godine - koji me je redovno “prašio” na početku”, uz osmeh priča Novak o rivalitetu sa Škotom, i nastavlja:

“Impozantno je na kom nivou uspeva da igra posle operacije kuka, impresioniran sam bio njegovim maratonskim nastupima u Australiji; on je sjajan čovek, veliki radnik, izuzetno je posvećen i nema stvari koju ne može da savlada. Ne znam da li ćemo igrati u Dubaiju, ali za Endija imam samo najveće poštovanje”, ističe on.

Na kraju, upitan za to da li je ispratio ulazak čak 2 igrača iz Kine u top 100 svetskog tenisa, Novak kaže:

“Svakako jesam, i mislim da je to odlično za naš sport. Iskreno, to sam i očekivao – I mislim da će ih biti još više već uskoro. Kinezi su nacija koja obožava sportove sa reketom po tradiciji, imali su veliku šampionku I uzora u Li Na – i radna etika i ljubav za sportom će sigurno dati još bolje rezultate u muškom tenisu ubuduće”, naglašava Đoković .

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR